- hirdetés -

Kerékpártúrától a Gordon tréningig – eseménydús hónapok a kistérség gyerekjóléti központja mögött.

Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központja és Családsegítő Szolgálata számos programot szervezett és szervez még a nyár utolsó heteiben is Orosházán és a kistérségben.

Az ellátotti körbe tartozó gyerekek többek között kerékpártúrán, családi napon, kézműves foglalkozásokon vehettek részt, ám a tartalmas kikapcsolódást kínáló programok sora még nem ért véget erre a nyárra. Gádoroson például augusztus 15-én lesz kerékpártúra, úti cél a gyopárosi erdő, ahol az adományba kapott péksüteményeket fogyasztják el ebédre a gyerekek. Gerendáson az orosházi kutyakiképző iskola és a rendőrségi kutyások közös bemutatójával zárul a programsorozat augusztus 19-én 10 órától a malom kertben. Orosházán az Iránytű – Kamasz Panasz elnevezésű pályázatot valósították meg. Ennek keretében 106 főt juttattak új és hasznos információkhoz és élményekhez – tudtuk meg Szegi Katalin intézményvezetőtől. A program keretében többek között 4 napos személyiségfejlesztő tréninget tartottak a 10-18 éves korosztálynak, volt strandolás, kirándulás, és egy mozi is belefért – sokan most voltak először.

Az intézmény május 2-án két pályázatot nyújtott be a Nemzeti Család Szociálpolitikai Intézethez. „Ép test, ép lélek – életmód tábor hátrányos helyzetű és/vagy veszélyeztetett fiataloknak „ pályázatra nagyon sok volt a jelentkező, és forráshiányra hivatkozva elutasították az orosházi kistérségi intézmény pályázatát. A „Pályázd meg a jövőd” projekt azonban 325 ezer forint vissza nem térítendő támogatást kapott. A projekt keretében a családgondozók egy akkreditált képzésen ismerkedtek meg az uniós pályázatírással. Itt szerzett ismereteiket átadják a helyi diák illetve gyermek- és ifjúsági önkormányzat aktuális képviselő testületének, hogy ők is hasznosítani tudják. A pályázat megvalósításának ideje 2012 utolsó negyedéve – 2013 első negyedéve.

A családsegítés feladatkörhöz kapcsolódó EGY MÁS jövőÉRT Alapítvány szintén egy nyertes pályázatnak köszönhetően szervezett Gordon tréninget a szülőknek. A civil szervezetnek jelenleg két pályázata van elbírálás előtt: az egyik a működési költségeket segítené, a másik szakmai programok megvalósítását.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.