- hirdetés -

Ülésezett a Roma Nemzetiségi Önkormányzat (RNÖ).

Az augusztus elsejei ülésen módosították az idei költségvetést, mivel az eredeti előirányzat nem tartalmazta az állami támogatást, illetve a pályázat útján elnyerhető feladatalapú támogatás összegét. Több rendezvény megtartásáról és azok költségeiről is döntöttek. Augusztus 10-én rendezik meg a romabált a Pacsirta utca 8. szám alatt, erre 400 ezer forintot különítettek el. Az este folyamán Grofo és Kis Grofo gondoskodnak a jó hangulatról. Augusztus 18-án romanapot tartanak Szentetornyán, ahol a legtöbb hátrányos ember él, erre 30 ezer forintot fordítanak. Az RNÖ segíti a nehéz helyzetben élő gyermekek beiskolázását is, ennek érdekében 50 ezer forint értékben tanszereket vásárolnak és a Pacsirta utca 8. szám alatt várják azokat a családokat, akiknek anyagilag gondot okoz az iskolakezdés, közöttük osztják szét a tanszereket.

– A jövőben szeretnék támogatni a Wesley János Óvoda, Általános Iskola és Középiskolában tanulókat  is. Első lépésként az iskolakezdéshez szeretnénk segítséget nyújtani, 20 ezer forint támogatást szavaztunk meg. Szeretnénk , ha ebből az összegből az iskolában tanuló gyermekeknek – romának és magyarnak egyaránt- tanszereket vásárolnának- tájékoztatott Simondán Gusztáv RNÖ elnök.

Az ülésen döntés született arról is, hogy 30-40 fős delegációval az RNÖ részt vesz szeptemberben  a romák körében hagyományos csatkai zarándoklaton, erre 120 ezer forintot különítettek el.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.