- hirdetés -

Már németországi otthonával ismerkedik Bajusz, aki majdnem egy év menhelyi tartózkodás után talált új, szerető gazdára.

Bajuszt 2011 szeptemberében találták az orosházi állatvédők. Egy benzinkút parkolójánál dobták ki, napokig itt keresett menedéket, félős, bizalmatlan volt, nehezen kerültek közel hozzá. Kezdetben a menhelyen sem találta a helyét, de a sok simogatás meghozta gyümölcsét: Bajusz feloldódott, és társai közül Rigával jött ki a legjobban.
Az elmúlt hónapokban sokan érkeztek a menhelyre új házőrzőt keresve, de Bajusz valahogy sohasem került a kedvencek közé. Kicsi is volt, fekete is, nem volt fényes a bundája és visszahúzódva, elbújva figyelte, amint társai közül egy-egy boldogan indul haza új gazdájával.

Bajusz gazdira talált, már Emily vigyáz rá (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Az elmúlt héten aztán ismét németországi látogatók jártak Szikháton, Emily és családja érkezett. Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület német támogatóinak köszönhetően jutott el hozzájuk a Szikhát menhely híre, és úgy döntöttek, innen visznek haza egy ebet a már meglévő kutyájuk mellé. Emily és szülei egyébként saját készítésű kutyakekszet, kutyajátékokat is hoztak, és adományt is gyűjtöttek az orosházi menhely lakóinak.

A német kislánynak több kutyus is megtetszett, de igazán Bajuszt kedvelte meg, és úgy döntöttek, hétfőn haza is viszik új kedvencüket. Bajusz boldogan szállt be a lakókocsiba, és indult útnak új otthonába. Emily szerint azért esett a választása Bajuszra, mert kicsi, kedves, barátságos és mindig ment utána. Ezt megteheti a folytatásban is, már Németországban van Bajusz, és ismerkedik új otthonával.

Az orosházi állatvédők weboldalán és Facebook oldalán további szerető gazdira váró kutyákat találtok.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.