- hirdetés -

A rendőrök munkájával ismerkedtek, közben pedig hasznos tanácsokat kaptak a közlekedéssel és önvédelemmel kapcsolatban a látássérültek.

A Békés Megyei Vakok és Gyengénlátók orosházi csoportját látták vendégül kedd délelőtt az Orosházi Rendőrkapitányságon. A látogatást a szervezet kezdeményezte. – Két hónappal ezelőtt a megyei csoport ellátogatott a Békés Megyei Rendőr-főkapitányságra, ahol sok hasznos dolgot tapasztaltunk. Innen jött az ötlet, hogy az orosházi látássérülteknek is jó lenne egy ilyen látogatás, Czecher Péter rendőrkapitány pedig a kezdeményezés mellé állt – tájékoztatott Tóth György a helyi csoport vezetője.

A délelőtt folyamán körbejárták a rendőrség épületét, megismerkedtek a rendőrök munkájával, mindennapjaival, közben pedig hasznos tanácsokat kaptak a közlekedéssel és önvédelemmel kapcsolatos tudnivalókról Kis Rozália rendőr főhadnagytól.

– Sajnos 3-4 évvel ezelőtt engem is megloptak. Egy boltban vásároltam, majd a pénztárcámat a kabátom zsebébe tettem. Egy fiatalember felajánlotta, hogy segít kivezetni az üzletből, meg is tette, de közben ellopta a pénztárcámat, amit csak később vettem észre. Nagyon sok hasznos tanáccsal gazdagodtunk ezen a délelőttön, és sok eszközt kipróbálhattunk– összegzett Tóth György.

A találkozó kölcsönös tapasztalatokkal zárult, a rendőrök is sokat tanultak a látássérültektől. Megtudtuk, városunkban általában odafigyelnek az emberek a látássérültekre, segítik őket a közlekedésben és egyéb helyzetekben is. Az is kiderült, bár többször kerülnek kiszolgáltatott helyzetbe, ezt nem élik meg tragédiaként, hanem mindig igyekeznek humorral megoldani a problémás helyzeteket.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.