- hirdetés -

Rivalizáló nyolcadikos lányok, meg egy boszi – kész is a baj, amit színre lehet vinni.

Először sült a banya, aztán fagyott, most újabb kalandba bonyolódott a Kiccsalád. A zenés tinitörténet harmadik epizódja ezúttal Mikrofalvára, az Ismétlés Tudás Anyja Általános Iskola mindennapjaiba kalauzolta el a nézőket csütörtök este. Hogy ezúttal milyen kalandokba bonyolódott a Kiccsalád, arról itt írtunk korábban.

Arról viszont eddig még nem írtunk, hogy rengeteg munka, több hónapos felkészülés öltött testet a színpadon a másfél órás produkció keretében, sokan és sokat tettek azért, hogy a darabot sikerre vigyék. Közel negyvenen léptek színre, és keltették életre az alkotók, Hajdrik József, Szabó Norbert, Farkas András papírra vetett sorait Baranyainé Imre Julianna vezetésével. A művelődési központban a 2007/2008-as tanév óta működő Piruett Színjátszó csoport neve nem ismeretlen az orosházi közönség előtt, és ahogyan a banyasztori előző két részében, most is lelkesen és hozzáértően csatlakoztak a produkcióhoz a művészeti iskola táncosai, Keresztesné Deák Andrea irányításával. A díszlet kapcsán Dankó Richárdot és rajzszakosait illeti a dicsérő szó.

Bori boszi és Morc Nyikolaj (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

A zenés tinitörténet harmadik része a próbák során hétről hétre bontakozott ki, és formálódott kerek egésszé, melyre végül a közönség elismerő tapsa tette fel a koronát. A próbák során gyakorta volt szükség a kreativitásra: adott körülményekhez, technikai háttérhez, felszereléshez kellett illeszkedni a történet építkezése során. Olykor pedig a véletlen formálta az eseményeket: a próbák alatt „leleplezett” tudást beleszőtték az előadásba, erre példa a tesióra, ahol a Dömét és Rolandot megformáló Keresztes fiúk szaltóztak.

A sok apró részletből, az apránként megoldott kihívásokból állt össze aztán a Banyatanya. A darab különlegessége nem csak abban rejlett, hogy orosházi gyerekek értő irányítás alatt alkothattak maradandót, hanem abban is, hogy mertek újat kipróbálni és a történetbe bátran olvasztották bele a városban ismert First zenekart is. A First a Zajontó Együttes szerepében zenélt Mikrofalva iskolásainak, miközben Lady Gége (Domján Anikó) playbackelt, az igazgató (Melega Krisztián) helyrerakta a rakoncátlankó nyolcadikosokat, Spartacus, a tornatanár (Albert Zoltán) a lélek mellett a testet is edzette a Banyatanyások és a Tüncibarbik pedig összecsaptak. Ez utóbbi levét a Kiccsalád legkisebb tagja, Miszo (Baranyai Balázs) itta meg.

Ha kíváncsi vagy arra, miről is szól a történet, és hogyan zajlik az élet a mikrofalvi általános suliban, ahol Bori boszi takarít, és Nyikolaj Morc a gondnok, akkor szeptemberben még megnézheted a darabot a PMK-ban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.