- hirdetés -

Jimi Hendrix és Janis Joplin példáján keresztül beszélt Pleskonics András, vagyis Dr. Rock a drogról. 

Van jobb kábítószer a drognál, s az nem más, mint a zene. Talán így lehetne összefoglalni, Pleskonics András drogprevenciós előadásának lényegét, melyet Dr. Rock az orosházi Kábítószerügyi Egyeztető Fórum (KEF) meghívására tartott május 15-én a polgármesteri hivatal nagytanácskozójában.

A „Drog-Rock-Töri” rockzenével és fotókkal gazdagon illusztrált előadása végigvette nem csupán a rocktörténet nagyobbnál nagyobb zenész áldozatait, de szót ejtett arról is miért és hogyan kerülhettek a csapdájába Jimi Hendrix, Janis Joplin, Charlie Parker és a többiek. E géniuszok muzsikája kihagyhatatlan az emberi kultúra és művelődés legújabb kori fejezeteiből, de balsorsuk ellenpéldaként is kell, hogy szolgáljon napjaink fiatalsága számára – érzékeltette az előadó. Ugyanakkor kitért a rockzene és a generációs feszültségek problémájára is, mondván, a fiatalokkal valójában könnyű szót érteni, csak be kell menni közéjük, s ehhez kiváló eszköz a zene.

A Nemzeti Drogmegelőzési kampány keretében tartott egyéni módszertani bemutató egy országos roadshow keretében jutott el – kilenc másik város mellett – Orosházára is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.