- hirdetés -

A női kézilabdacsapat átgázolt ellenfelén.

Orosházi NKC – Debreceni DVSC Fórum II. 36 – 24 (17 – 11)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Orosháza, 80 néző
Vezette: Kiss, Kuklis 

Orosháza: FODOR- Kovács B. 2, Madar, Ravasz 2, Kránitz O. 2, DOMOKOS 7, SZABÓ R. 5. Csere: Kothencz (kapus), Dancsó D. 2, Kránitz A. 1, Szabó A. 1, HÉJJAS 9, Gregus 2, RAFFAI-SUCH 3
Edző: Pásztor István

A Debrecen legjobb dobói: Bodó 8, Láng 6

Kiállítások: 4 perc ill. 2 perc. Hétméteresek: 2/2 ill. 5/3

Nagyon kevesen jöttek ki a csarnokba, hisz egyidőben játszott itthon az Orosháza FC és a Győri ETO BL döntő első meccsét is közvetítette a tévé. Ennek ellenére az ifisták győzelmükkel megalapozták a hangulatot.

A meccs előtt a lányok arcán látszott, hogy feledtetni szeretnék az elmúlt hetek rossz sorozatát. Így is indult a meccs, az első gólt mi lőttük, de két pici hiba elég volt a vendégeknek a vezetés megszerzésére. Ez inkább minket ébresztett fel, és Domokos Kinga vezetésével nekiláttunk a gólgyártásnak. A hatosfalas védekezés egészen jól működött, és elöl is hatékonyak voltunk, így a 15. percben már 10-6-ra vezettünk.

A Debrecen nem adta fel, gólokat lőttek, de Domokossal egyszerűen nem tudtak mit kezdeni védőik, hetesből és átlövésből is eredményes volt. A 20. perc környékén mindkét oldalon kisebb rövidzárlat jött, amiből mi jöttünk ki jól, így 5 perccel később már öt volt az előnyünk (15-10). A kapuban egyre jobban elkapta a fonalat a fiatal Fodor Edit, a védelemben pedig a rutinos Raffai-Such irányította a lányokat. Elöl több támadást is elrontottunk, de hátul tartani tudtuk a Debrecent, így nem tudtak közelebb jönni, sőt a szünet előtt még egy találattal növelni is tudtuk az előnyt.

A kékmezes orosházi lányok lelépték ellenfelüket (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

A második félidőben a kapuban Kothencz Viven kezdett, és azonnal bemutatott két védést, a kontrákból pedig gólt lőttünk, így 8 lett az előny (34. perc 20-12). Ahogy telt az idő, a vendégek – akiknél mindössze egyetlen csere volt – egyre hitehagyottabban és fáradtabban játszottak. A 12. percben már 10 góllal vezettünk (25 – 15). Hiába kezdett magára találni a Debrecen, szerencsére mindig volt nálunk valaki, aki szintén betalált, így tartottuk a megnyugtató 10 gólos előnyt. A meccs utolsó szakasza elég álmoskás volt, de ez legkevésbé sem érdekelte a hazai drukkereket. Pásztor edző forgatta a csapatot, így a végjátékra végleg felőröltük az ellenfél maradék ellenállását is. Tetszés szerint lőttük a gólokat, amiből mindenki kivette a részét.

Simán, nyertünk, nem is volt kérdés a győzelem, de a helyén kell kezelni ezt a győzelmet és építkezni belőle a jövőben.

Pásztor István: – A csapat fegyelmezetten, a megbeszélteket betartva, a helyzeteket jól kihasználva tudta ezt a szép eredményt elérni. A védekezésünk ismét jól működött, támadásban a rendezetlen védelem ellen voltunk eredményesek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.