- hirdetés -

Katasztrófavédelem és belső ellenőrzés – tanácskozott a kistérségi társulás. 

Átalakult katasztrófavédelem szervezete, január 1-jétől állami kézbe kerültek az addig önkormányzati fennhatóság alá tartozó tűzoltóságok. Április 1-jétől felálltak a katasztrófavédelmi kirendeltségek, az orosházit Süli Zsolt tűzoltó alezredes vezeti, az orosházi tűzoltók parancsnokának Bajkán György tűzoltó őrnagyot nevezték ki – a részletekről itt írtunk.

Süli Zsolt és Bajkán György a kistérség polgármestereinek is bemutatkozott az Orosházi Többcélú Kistérségi Társulás április 27-i ülésén. A tanácskozáson elmondták, az orosházi katasztrófavédelmi kirendeltség a volt határőr laktanyába költözik, addig, amíg elkészül a laktanya épületének felújítása. A tűzoltók a munkálatok idejére is maradnak a laktanyában.

A kistérségi ülésen a társulásánál tavaly végzett belső ellenőrzésekről is szó volt. A belső ellenőr többek között dokumentációt, elszámolásokat, a támogatások felhasználását, a nyilvántartások vezetését vizsgálta. Ez utóbbi kapcsán a pedagógiai szakszolgálatnál merültek fel pontatlanságok, ezek elkerülésére a későbbiekben jobban ügyelnek.

A tanács elfogadta a tavalyi évi költségvetés végrehajtásáról szóló beszámolót, melyből kiderült, jól gazdálkodott a kistérség, számos feladatot (kistérségi iroda működtetése, közoktatási és közművelődési feladatok, házi jelzőrendszeres segítségnyújtás) láttak el, kiadásuk 101 millió forint volt.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.