- hirdetés -

A magyar kutyasuttogó szerint „a kutyák nem pusztán leghűségesebb társaink, de legnagyobb tanítóink is”. 

Az Orosházi Állat- és Természetvédő Közhasznú Egyesület meghívására érkezett városunkba múlt csütörtökön Kiss Gábor, a magyar kutyasuttogó. Ezen a napon a Szikhát menhelyen adott hasznos tanácsokat az érdeklődő kutyatulajdonosoknak, péntek délután pedig már az evangélikus iskola díszterme volt előadásának helyszíne. Abban segített, hogyan válhatunk jó gazdivá.

Gábor Tomi fülébe suttogott (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Megtudtuk, ötödik éve foglalkozik problémás kutyákkal. Honlapján, a bemutatkozásnál ezt írja: „Hitem szerint a kutyák nem pusztán leghűségesebb társaink, de legnagyobb tanítóink is, akik visszavezethetnek bennünket a modern civilizáció zűrzavarában valahol elfeledett igaz természetünkhöz…”

Az orosházi programon elmondta, tudását tapasztalatok útján szerezte, emellett elsősorban Cesar Millan oktatófilmjei, könyvei és életútja volt inspiráló hatással rá. Kifejezetten problémás kutyák átnevelésére, és gazdáik képzésére szakosodott. A módszertant – népszerű kifejezéssel élve – kutyasuttogásnak hívják.
– Ez egy olyanfajta kommunikációt imitál tulajdonképpen, amit maga a természet alkotott meg. Ezeket a természetes kommunikációs formákat integrálom az emberi világba, tanítom meg a gazdáknak. Ezeken keresztül rehabilitálom a kutyusokat, hogy egy természetes, nyugodt, kiegyensúlyozott tudatállapotba tudjanak újra kerülni – hangsúlyozta.

Kiss Gábor évente mintegy 100-150 új esetet ismer meg és nyújt segítséget. Azt mondja, célja, hogy minél több embert és kutyát vezethessen vissza valódi, kiegyensúlyozott, nyugodt természetéhez.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.