- hirdetés -

Katasztrófavédelmi versenyt tartottak csütörtökön Orosházán. A város és a környező települések diákjai bizonyíthatták, mennyire ismerik a katasztrófavédők és a tűzoltók munkáját.

Felmenő rendszerű ifjúsági katasztrófavédelmi verseny helyi fordulóját rendezték április 19-én a rákóczitelepi focipályán az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség szervezésében. Az orosházi kirendeltséghez tartozó 29 településen általános és középiskolásoknak írták ki a versenyt, amire összesen 13 csapat 52 diákja nevezett.

– A feladatrendszert úgy állítottuk össze, hogy mind a polgári védelem mind a tűzoltóság feladataiból kapjanak ízelítőt a gyerekek. Elsőként tesztet írtak, majd gátépítési feladatot kaptak. Ezt követte egy akadály pálya, majd a tűzoltósági eszközökkel sugár szerelése volt a feladat. Végül tűzoltósági eszközöket kellett felismerni és iparbiztonsághoz kapcsolódó táblák ábráit kellett kirakni kockákból – mondta el Süli Zsolt tűzoltó őrnagy, az Orosházi Katasztrófavédelmi Kirendeltség vezetője.

A diákok tűzoltósági feladatot is kaptak (Fotó: Melega Krisztián)

A verseny előtt a diákok csupán annyit tudtak, hogy milyen jellegű feladatok lesznek, de a pontos akadályokkal csak a pályán szembesültek. A megyei fordulóra mindkét korcsoportban az első két helyezett jutott tovább. Az általános iskolásoknál Békéssámson nyert, második a Békés Megyei Hunyadi János Közoktatási Intézmény mezőkovácsházi csapata lett. A középiskolai korosztályban a Hunyadi iskola két mezőkovácsházi csapata mehet a megyei döntőre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.