- hirdetés -

A Gyöngyös elleni edzőmeccsen 16 játékos 16 felé kézilabdázott, jókor jöttek ki a hibák, van még idő korrigálni.

Orosházi FKSE-Alexandra – B-Braun Gyöngyös 34 – 30 ( 15-19)

Felkészülési férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös csarnok
Vezette: Baranyi- Szloska.

Szép számú közönség gyűlt össze péntek délután az Eötvös csarnokban, hogy láthassa a rájátszás küzdelmeire hangoló OFKSE kézilabdázóit, akik az alapszakasz hatodik B-Braun Gyöngyös együttesével mérték össze erejüket.

Füzesi Ferenc a Herjeczki – Kekezovic, Pál, Mazic, Frey, Dukic, Balda összetételű kezdő csapatot küldte a pályára. Dukic szép átlövés góljával kezdődött a találkozó, amelyre azonban hamar érkezett a gyöngyösi válasz, méghozzá kettő is. Mintegy négy-öt percnek kellett eltelnie, mire a mieinknek sikerült a védekezés ritmusára rálelni. Ekkor, néhány gyors indítással átvettük a vezetést és a 17. percig folyamatosan a vendégeknek kellett kapaszkodni az egyenlítésért.

A hazai oldalon Füzesi mester forgatta, váltogatta a csapatát, de a játék nem lett jobb, sőt a 20. percben már kétgólos gyöngyösi előny állt az eredményjelzőn. Nagy Károly tanítványai nagyobb sebességgel kézilabdáztak és a sok szélső befutással rendre szétzilálták védelmünket. Az orosházi kötődésű Balogh Zsolt vezetésével a szünetre megléptek néggyel.

A pihenő után is potyogtak a gólok szép számmal, ami arra utal, hogy a védelmek nem a legjobb hatékonysággal működtek egyik oldalon sem. Ismét a kezdő csapatunk kezdte a félidőt, ezúttal azonban a megszokott hatos fal helyett 5+1-es zavarós védekezéssel próbáltuk hatástalanítani a gyöngyösi rohamokat. Ez hellyel-közzel sikerült is, a hátrányt is többször kettőre faragta a hazai alakulat (40. perc 21-23). Sajnos ilyenkor mindig történt néhány támadásbeli pontatlanság, eladott labda, blokkba lőtt lövés, így egyenlíteni nem sikerült. A második félidőt döntetlenre hozták a fiúk, így maradt a végére a szünetbeli négygólos különbség.

Füzesi Ferenc: – Tragédia volt ez a meccs. 16 játékos 16 felé kézilabdázik. Nem a játéktudásukkal van baj, hanem azokat a rendszereket, amelyeket százszor gyakoroltunk, most egyáltalán nem láttam viszont a pályán. Jókor jött ez a felkészülési mérkőzés, mert így a rájátszásig még helyre tudjuk tenni a dolgokat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.