- hirdetés -

Néhány nap alatt negyedmillió forint helyszíni bírságot szabtak ki a kerékpárosokra az ellenőrzést végző járőrök, a legkisebb összeg 3 ezer forint volt, míg a legnagyobb 20 ezer. 

Fokozott ellenőrzést tartottak húsvétkor a rendőrök az ország közútjain. Főként az ittas vezetők kiszűrése volt a cél, de az egyéb szabálysértéseket sem nézték el a rend őrei. Az ellenőrzés a kerékpárosokat is érintette.

Április 6-a és 10-e között Orosházán 61 kerékpárost állítottak meg az ellenőrzést végző járőrök. Közülük nyolcat figyelmeztettek, négy ellen szabálysértési feljelentés készült, 49 kerékpárossal szemben pedig mintegy 250 ezer forint helyszíni bírságot szabtak ki. Ittasan biciklizővel nem találkoztak a rendőrök. Általánosságban elmondható a kerékpárokról, hogy többségük hiányos felszereltségű, gyakori volt az üzemképtelen első fékberendezés, illetve hiányoztak a világító berendezések és fényvisszaverő prizmák.

Ugyanakkor elsősorban nem a tartozékok hiánya, hanem különféle közlekedési szabálysértések elkövetése miatt bírságoltak a rendőrök, mint például kerékpárral járdán közlekedés, nem a kijelölt kerékpárúton való közlekedés, egyirányú úton forgalommal szembeni közlekedés és kijelölt gyalogátkelőhelyen kerékpárral való áthajtás. A kiszabott helyszíni bírság legkisebb összege 3 ezer forint volt, míg a legnagyobb 20 ezer– tájékoztatott Szombati Andrea, a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Az ország egész területére elrendelt fokozott ellenőrzés április 15-ig tart.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.