- hirdetés -

Egy Facebookon terjedő felhívás arra figyelmeztet, hogy Orosházán sorozatos betörések vannak. A rendőrség azonban nem tud ilyenről.

Az elmúlt 1-2 napban több orosházi is megosztott a Facebookon egy felhívást, amely szerint betörők járják a várost.

Orosházán a Horváth Pap utca /Szőlő körút/környékén sorozatos betörések zajlottak a napokban, mindenki fokozottan ügyeljen az otthonára, értéktárgyaira!!!! Utcaajtókat, kapukat bezárni, bár ez sem jelent gondot a tolvajoknak. Elmondások alapján egy fehér Opel, utánfutóval, kétes személyekkel lehet gyanús, aki látja őket, figyelmeztesse szomszédait, és a rendőrséget.

Kíváncsiak voltunk, mennyi ennek a valóságalapja, ezért elküldtük a netes figyelmeztetést a rendőröknek. A válasz gyorsan megérkezett a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivőjétől.

– Az Orosházi Rendőrkapitányságra a közelmúltban nem érkezett bejelentés Orosházán történt lakásbetörésekről, betöréssorozatról. Március hónapban két betörés ügyében indult nyomozás, de ezek nem a megjelölt környéken történtek. Egy tanyából vittek el összesen 19 ezer forint értékű szerszámokat, valamint egy üresen álló hétvégi ház melléképületéből 23 ezer forint értékű fém tárgyakat. Ezek a bűncselekmények márciusban, de nem az elmúlt napokban történtek. A kapitányságra Orosháza területén történt lakás- illetve házbetörésről ebben a hónapban nem érkezett bejelentés – mondta el Vargáné Szombati Andrea rendőr főhadnagy.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy az óvatosság persze továbbra sem árt! És ha már Facebook: ha valaki kiírja, hogy mikor, hova megy nyaralni, éppen mekkora tévét vagy aranygyűrűt vett, az máris egy támpont és tipp a betörőknek. Figyeljetek arra, kivel mit osztotok meg!

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.