- hirdetés -

Orosházi vállalkozó nyert a liciten, 80 ezer forintért vette meg az Ambrus Attila által készített kerámiatárgyat. Csütörtökön meg is kapta, a flaska ára jótékony célt szolgál.

Még a börtönben készítette Ambrus Attila azt a kerámiaflaskát, melyre a Blikk által meghirdetett internetes árverésen lehetett licitálni. A befolyt összeget az Országos Mentőszolgálat gyermekmentő egységének ajánlotta fel a Viszkis néven ismert bankrabló. Az aukcióba S. Ferenc, orosházi vállalkozó is bekapcsolódott, és nyert. 80 ezer forintért vette meg Ambrus alkotását. Azt mondja, jó érzés volt nyerni.

A Viszkis flaskája (Fotó:S.Ferenc)

– Tudtam, hogy a beteg gyermekeknek segítenek, ezért mindenképpen részt akartam venni benne, én is szülő vagyok. Ráadásul jó poénnak is tartottam. Barátaimmal szoktunk bort, pálinkát készíteni, pont a szőlőben voltunk, amikor kitaláltam, hogy licitálok, és ha nyerek, saját flaskából kóstolgathatom a saját nedűmet.

A kerámiatárgyat csütörtök délután Budapesten kapta meg S. Ferenc személyesen Ambrus Attilától, a 80 ezer forintról szóló csekket pedig átadta az Országos Mentőszolgálat képviselőjének.

– Az átadón beszélgettünk a Viszkissel. Isten ments, hogy valakinek is a példaképe legyen, de szerintem a börtönben töltött évek alatt jó útra tért. Intelligens embernek tartom Ambrus Attilát. Elmesélte, hogy saját műhelyt hoz létre, a keramikus szakmában akar maradni – emelte ki az orosházi vállalkozó.

S. Ferenc hangsúlyozta, örül, hogy az aukcióval segítették a mentőszolgálatot. Megtudtuk azt is, Ambrus ígért neki egy másik flaskát is, amiben majd a nedűket tárolhatja. Azt ugyanis, amit a börtönben készített, dísztárgynak szánta a Viszkis.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.