- hirdetés -

Fejér megyében nőttek, Nógrádban csökkentek legjobban a bérek, Békés még mindig sereghajtó.

A fővároson kívül a győri és komáromi régió mellé Fejér megye lépett elő a legjobban fizetett megyék közé, továbbra is Békés és Nógrád megyében éri meg legkevésbé munkát vállalni – írta a Workania állásportál által működtetett Fizetesek.hu internetes bérfelmérés alapján.

A felmérésből kiderül, hogy hazánkban az országos bruttó átlagfizetés 2011-ben 212 ezer 600 forint volt, a legtöbbet a fővárosi munkavállalók kerestek, az ottani átlagbér 263 ezer forint. A 200 ezer forintos határt Budapesten kívül tavaly mindössze három megye lépte túl: Komárom-Esztergom megyében 212 ezer 800 forint, Fejér megyében 208 ezer 400 forint, Győr-Moson-Sopron megyében pedig 204 ezer 500 forint az átlagfizetés – közölte az MTI.

Továbbra is Békés és Nógrád megye az ország legrosszabbul fizetett régiója: az előbbiben 158 ezer 900 forint, utóbbiban pedig 150 ezer 400 forint a bruttó átlagfizetés. Az ország többi megyéjében átlagosan 160 és 170 ezer forint körül mozogtak a bérek. A cégnagyság szerinti összehasonlításából kitűnik, a nagyvállalatok országszerte jobban megfizetik a dolgozóikat, mint a kis- és középvállalkozók.

 

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.