- hirdetés -

Az első félidei hátrányt behozták a lányok, de a győzelem nem jött össze.

Inárcs-Örkény KC – Orosházi NKC 21-20 (14-7)

NB I/B-s felnőtt női bajnoki kézilabda mérkőzés, Örkény, 250 néző.
Vezette: Haskó, Varga.

Az örkényi csapat gólszerzői: Gulyás 7, Maurer 3, Tóth 3, Gliba 2, Horváth 2, Szász 2, Kökény 1, Simkó 1.
Edző: Józsa Máté.

Orosházi NKC: Fodor – Kovács 1, Madar 1, Ravasz 6 (1), Raffai-Such, Domokos 1, Szabó R. 1. Csere: AJTONYNÉ (kapus), Kránitz A. 1, Héjjas, DANCSÓ 4, Kránitz O. 2, GREGUS 3.
Edző: Ajtony Ákos.

Kiállítások: 6, ill. 6 perc. Hétméteresek: 1/0, ill. 3/1.

Baljós előjelekkel utazott női csapatunk Örkénybe, hisz az egyébként is nehéznek ígérkező találkozó előtt több meghatározó játékosunk is kisebb-nagyobb sérüléssel bajlódott. Fazekas Zsuzsára és Kothencz Vivienre még e hónapban térdműtét vár, Szabó Anettmek izom szakadása van, de Domokos Kinga is sérülten vállalta a játékot. A junior csapatból Dancsó Dalma és Gregus Fanni kapott bizalmat erre a találkozóra és ők éltek is a lehetőséggel. Mindennek ellenére nem játszott rosszul a csapat. A Raffai-Such Tamarával jelentősen megerősödött hatos fal jól állt a lábán. Feállt fal ellen szinte nem is tudtak betalálni a vendéglátók. Sajnos támadásainkat nem kísérte szerencse. Bár eladott labdát, technikai hibát nem jegyezhettünk fel, mégis a 13. percre már 7-2 volt oda. Kapufákat lőttünk, a kipattanókból pedig ziccer-gólokat lőtt az Inárcs-Örkény. Lövőink nagyon gyenge hatékonysággal tüzeltek. 14 lövésből mindössze 4-szer rezdült a hazaiak hálója és szélsőink sem tudtak sokat az eredményhez hozzátenni . Hétgólos inárcsi előnnyel mentek szünetre a csapatok.

A második félidőben változott a játék képe. A csereként pályára lépő Dancsó, Gregus és a remekül védő Ajtonyné beállása javulást hozott. Támadásban egyre inkább megtalálták a lányok a rést az ellenfél védelmén, a védelem pedig továbbra is jól teljesített. A félidő derekára fel is zárkózott csapatunk. Ekkor egy igen izgalmas időszak következett a mérkőzésben. Fej-fej mellett haladtak a csapatok, gólra gól volt a válasz. Sajnálhattuk az elhibázott indításokat (ebből négy is volt) és a kimaradt heteseket. A végjáték a hazaiaknak jött ki jobban. Egy beálló leválást nem tudtunk időben lereagálni és így kettővel elléptek a házigazdák. Az utolsó pillanatokban, az időkérés után gólt lőttünk, aztán kijöttünk egész pályás letámadásra (Ajtony Ákos a kapust is lehozta), de az idő már kevés volt az egyenlítéshez.

Nem sikerült tehát a bravúr. Védekező játékunkat dicséri, hogy 21 gólon tudtuk tartani a házigazdát, támadásainkat pedig jellemzi a mindössze 20 szerzett gól. A küzdőszellemre nem lehet panasz, hisz a 14-7-re elvesztett első félidő után a másodikat 13-7-re hozták a lányok.

Ajtony Ákos : Védekezésünk működött, a támadó játék, ezen belül az átlövők pontatlansága miatt nem sikerült az idegenbeli pontszerzés.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.