- hirdetés -

A kettős emberelőny ellenére nem tudtunk gólt lőni az utolsó percekben, ez pedig megbosszulta magát.

Orosházi FKSE Alexandra – Kecskemét 26-27 (14 – 12)

NB I-es bajnoki férfi kézilabda mérkőzés, Orosháza, 600 néző
Vezette: Andorka, Fekete

Orosháza: HERJECZKI — Balda 2, MAZIC 6, DUKIC 7, Pál, Frey 3 (3), Kekezovic 6. Csere: Szikora (kapus), Bali 1, Kovács A., Benmiloud, Ambrus 1, Berta, Raffai.
Edző: Füzesi Ferenc .

Kecskemét: Kiss O. — Temesvári 2, Bakos 6 (3), Tóth E., Antal 2, SZABÓ P. 7, VARSANDÁN M. 5. Csere: Nagy L. (kapus), DOBÓ 4, Bajusz 1, Varsandán Á., Kupcsik, Huszti.
Edző: Avar György .

Kiállítások: 6 perc ill. 6 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 3/3.

Megtelt az Eötvös sportcsarnok a Kecskemét elleni mérkőzésre. Idegenben 32-30-as vereséget szenvedtünk, így a tét az volt, hogy ha nyerünk 3 góllal, megelőzzük a Kecskemétet.

A vendégek kezdték meg a gólgyártást, de gyorsan megvolt rá a válaszunk. Az első percektől kezdve stabil hatosfalat húztunk az ellenfél elé, ami mögött Herjeczki Balázs röpködött és fogta a lövéseket. Nekünk sikerült először meglépni két góllal, ami megnyugtatta a csapatot (8. perc 4-2). A védelem továbbra is jól zárt, és elöl is sikerült a támadásokat gólra váltani. Bár volt néhány elkapkodott támadás, de a vendégek ezt nem tudták kihasználni, Herjeczki magabiztosan védett.

A félidő közepén Kekezovic rövid időn belül két labdát is szerzett, amiből szabadon ment és gólt is lőtt, és szélről is eredményes volt, így a 15. percben már négy volt közte (9 -5). Itt kért időt Avar György, és próbálta rendezni a sorokat. Nem sikerült nekik, Kezezovic újabb gólt lőtt, de erre már érkezett válasz az orosházi származású Varsandán Milán révén, kapaszkodott a Kecskemét (17. perc 10-6). A vendégtámadások középen masszív hazai falba ütköztek és rendre megakadtak. Frey szépen mozgatta a csapatot ám átlövései nem jöttek be, vagy a kapust lőtte telibe vagy a kapufát. A vendégek a sok nagy csatát megélt Bajusz Sándor vezetésével megkezdték a felzárkózást, megtalálták a rést a falunkon és a védekezésük is egyre masszívabb lett, játékosainkat belehajszolták a lövésbe, amit a kapusuk védett. Ezt elégelte meg Füzesi mester és a 22. percben kikérte idejét, hogy eligazítsa fiait. Támadásban Irányítót cserélt, Frey helyett Kovács Attila jött, és rögtön gólpasszt is adott Dukicnak. A Kecskemét szívósan ragadt ránk, a 24. percben felzárkóztak 1 gólra. A 26. percben Frey büntetőt hibázott, innentől kezdve kapkodás jellemezte játékunkat, több lerohanásunk is meghiúsult a rossz passzok, helyezkedések miatt. De ismét jött Herjeczki a kapuban: fél percen belül két védés, két indítás, Kekezovic és Balda góljával újra három volt közte (28. perc 13-10). A félidei eredményt időntúli hetesből állította be Bakos Dávid.

Milan Mazic remekül játszott, de a végjátékban neki sem jött össze a góllövés (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második játékrészt egy remekbeszabott beálló góllal indítottuk, Mazic talált be, de a válasz sem maradt el. Kekezovic 2 perces kiállítása után még hetest is ítéltek ellenünk, de a hátrányból jól jöttünk ki, mert többet gólt nem kaptunk, de lőttünk egyet. A 37. percben újra 4 volt közte, 18-14. Nem volt túl színvonalas mérkőzés, két jól felkészített csapat küzdött egymással a pályán, majdhogynem öldöklő küzdelmet folytattak a fiúk minden egyes labdáért.

A 40. percben mi kerültünk létszámfölénybe és az ekkor megítélt büntetőt ezúttal bevarrta a kapuba Frey Tamás. A 42. percben a szurkolók nagy kedvence, a csapat egyik nagy öregje, Ambrus Dodi találatával már öttel mentünk (22-17). De elég volt három hiba elöl, és ugyanennyi hátul, máris zárkózott a Kecskemét (15. perc 22-20). A kapuban a kissé fáradó Herjeczkit Szikora Attila váltotta, aki rögtön védéssel mutatkozott be. Ez újabb löketet adott a B-középnek, akik addig is buzdították a csapatot, ekkor hol 4, hol 3 gól volt az előnyünk. Az utolsó 5 percet emberelőnyben kezdtük meg, de nem figyelt a védelem és gólt kaptunk, így kettőre jött fel a Kecskemét, 26-24. Raffai remek betörését ugyan megakadályozták, de szabálytalanul, így kettős emberelőnyünk volt. A megítélt hetest Frey kihagyta, így nem sikerült növelni az előnyt. Az 57. percben időt kértünk, de egy támadáson belül két ziccert is kihagytunk, amit lerohanásból büntetett Varsandán Milan (28. perc 26-25). A Kecskemét elképesztően védekezett és a 29. percben újabb lerohanásból kiegyenlített, sőt egy labdaeladás után Bajusz góljával át is vették a vezetést és győztek.

A csapat 55 percig többé-kevésbé irányította a játékot, ám az utolsó 5 percben nem lőtt gólt. Ebben a periódusban az orosházi játékosok összes megoldása rossz volt, a helyzeteket kihagyták, így nem is lehetett más a vége, mint vereség. A Kecskemét megérdemelten nyert, így nekünk maradt a 10. hely az alapszakaszban.

Füzesi Ferenc: – Fegyelmezetlen játékunk miatt újból a végét buktuk el.

Avar György: – Végig fej-fej mellett haladtunk. A végjátékra hegyeztük ki a meccset, ami be is jött

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.