- hirdetés -

A balesetek legfőbb oka továbbra is az elsőbbségadás elmulasztása. Kedden ülésezett az Orosházi Városi Baleset-megelőzési Bizottság.

13 százalékkal csökkent a személyi sérüléssel járó balesetek száma 2011-ben az Orosházi Rendőrkapitányság illetékességi területén az előző évhez képest – derült ki az Orosházi Városi Baleset-megelőzési Bizottság keddi ülésén, melyen értékelték az elmúlt évet, és az idei feladatok is terítéken voltak.

62 balesetet regisztráltak, három tragédiában négyen vesztették életüket az utakon, a súlyos sérüléssel járó esetek száma 26-ról 20-ra, a könnyű sérüléses ütközések száma 43-ról 39-re esett vissza.

A tavalyi évet összegző beszámolóból kiderül, a legtöbb baleset az elsőbbség meg nem adása miatt következett be, de gyakori ok volt a kanyarodási szabályok megszegése és a relatív gyorshajtás. Kilenc sérüléses baleset okozója ittas volt. A legtöbb balesetet továbbra is a személygépkocsi-vezetők okozták, 16 esetben kerékpáros volt a hibás. Csökkent a sérülés nélküli balesetek száma is a térségben, a 2010-es 203-ról 178-ra.

A keddi egyeztetésen a baleset-megelőzési bizottság idei feladatairól is szó esett. Kis Rozália rendőr főhadnagy elmondta, 2012-ben is számos programot terveznek. A Közlekedés gyermekszemmel rajzpályázat városi kiállítása március közepén lesz, majd a Középiskolás Közlekedésbiztonsági Kupa megyei döntőjének is Orosháza ad otthont március végén. Folytatódik többek közt „Az iskola rendőre” program, az „Ovi-zsaru”, a „Szuper Bringa” oktató program, a Zebrazsaruk pedig májusban és szeptemberben állnak majd munkába.

Megtudtuk, a 2012-es preventív tevékenység keretében kiemelt figyelmet fordítanak a sebességtúllépés, az ittas járművezetés, a biztonsági öv, a gyermekbiztonsági rendszer használatának elmulasztása és a kerékpárosok által elkövetett szabálysértések területére.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.