- hirdetés -

A családsegítő helyett az Ezüst Fenyő Idősek Otthonában lesz a jogi tanácsadás.

A Jótékonysági Nőegylet Egyesület 2009-ben indította útjára ingyenes jogi tanácsadását magánszemélyek részére a városban és a külső településrészeken: Rákóczitelepen, Szentetornyán és Külsőmonoron. Erre azért volt szükség, mert tapasztalataik szerint a kisebb jövedelmű és kevésbé iskolázott társadalmi csoportok jogegyenlősége erősen sérül. 2010-től egy megállapodás értelmében pedig már az Egyesített Szociális Intézmény ügyfelei és más rászorulók részére is nyújtanak ingyenes jogi tanácsadást.

– Amióta ingyenes jogi tanácsadást végzünk, egyre többen élnek a lehetőséggel, és egyre tágabb az a kör is, akik segítséget kérnek. Főként családjogi kérdésekkel, gyermekelhelyezési ügyekkel, hitelezési nehézségekkel kapcsolatban kérnek segítséget- tájékoztatott Bokros Éva, a nőegylet vezetője.

Nagy szükség van arra is, hogy az emberek alapvető jogi ismeretekkel és információkkal is rendelkezzenek, hiszen sokan éppen ezért kerülnek nehéz helyzetbe. Eddig a Családsegítő Szolgálat által ingyenesen felajánlott irodában várták az ügyfeleket. Március 1-jétől összevonnak két intézményt Orosházán. Az Orosházi Kistérség Egyesített Gyermekjóléti Központ és Családsegítő Szolgálata egy szervezet alatt látja el a gyermekjóléti és a családsegítő feladatait. Az ingyenes jogi tanácsadás nem szűnik meg csak egy másik helyen, a Táncsics gimnázium mellett található Ezüst Fenyő Idősek Otthonában folytatódik, ahol a jogi segítséget kérőket péntekenként, 15-16 óráig várják, legközelebb március 2-án.

Sürgős jogi segítség esetén előzetes időpont egyeztetéssel is jelentkezhetnek az érdeklődők. Bővebb információ: Bokros Éva, mobil: 06-30/304-6343, e-mail: bokros.e@gmail.com

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.