- hirdetés -

Az önkormányzatnál január vége óta közbiztonsági referens segíti a katasztrófavédelmi munkát.

Az új katasztrófavédelmi törvény kötelezi a településeket, hogy közalkalmazotti jogviszonyban foglalkoztassanak olyan szakembert, aki a megfelelő végzettségek és felkészültség birtokában a helyi feladatok szakszerű ellátásában a polgármesterek segítségére van.

Vincze Tibor

Orosházán Vincze Tibor látja el a tisztséget, aki korábban a rendőrségnél és a határőrségnél volt állományban.

Vincze 1993-tól 2007-ig a határőrség idegenrendészeti osztályán dolgozott, a 2008-as átszervezéskor a rendőrség keretein belül nem volt a szakterületének megfelelő feladat, így a felmondási idő után szolgálati nyugdíjba vonult.
– A kormány döntése értelmében 2012. január elsejével járandóságra változott a nyugdíj, ezért éltem a lehetőséggel, amúgy is aktív vagyok, szeretek tevékenyen élni – mondja az új munkatárs, aki már el is végezte a kötelező tanfolyamot.

Többek között a települési veszély-elhárítási tervekkel kapcsolatban vannak feladatai, a kapcsolattartásban a rendszer tagjaival, valamint a tájékoztatásban, a lakosság ilyen jellegű felkészítésében. Baj esetén segíti a vis major eljárást és közreműködik a karitatív szervezetekkel is.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.