- hirdetés -

Több mint 9 millió forintot fordít az önkormányzat e területek finanszírozására.

Az önkormányzat saját forrásból idén is támogatja az óvodások és általános iskolások úszásoktatását, finanszírozza az iskolai, diák- és tömegsportot, valamint a tanulmányi versenyeket. E területek támogatására az idei költségvetésben 9 millió 216 ezer forintot különítettek el.  A részletekről Miszlai Józsefet, a Közgazdasági Iroda vezetőjét kérdeztük.

–   Az önkormányzat 2010-től támogatja külön e területeket, a szükséges összeget a gazdálkodási nehézségek ellenére azóta is biztosítja. Az óvodai úszásoktatásban nyolc önkormányzati óvoda 218 nagycsoportos gyermeke vesz részt. A támogatás biztosítja a fürdőbelépő, az oktatás és utazás költségeit, erre több mint 2,2 millió forintot különítettek el a költségvetésben. Az iskolai úszásoktatásban idén 556 (önkormányzati intézményben tanuló) diák vesz részt, az oktatást tavasszal és ősszel tartják. Erre mintegy 2 és fél millió forintot fordít a város, az összeg tartalmazza a fürdőbelépő és az utazás árát – tájékoztatott Miszlai József.

Mivel évek óta nincs tételes állami normatíva az iskolai sportra, és a délutáni tömegsport, iskolai sport és versenyeztetés finanszírozására sem, emiatt nem lehetnének délutáni sportfoglalkozások. E területek finanszírozását is felvállalta az önkormányzat, így az elmúlt évekhez hasonlóan az idei  költségvetésben tanulónként 1300 forint finanszírozási összeget terveztek, ennek alapján 1896 (önkormányzati intézményben tanuló) általános és középiskolás diákkal számolva közel 2 és fél millió forintot különítettek el. A tanulmányi és az egyéb tantárgyi versenyeken való részvétel finanszírozására az önkormányzat (szintén saját döntése alapján) az elmúlt évekhez hasonlóan tanulónként 1050 forintot tervezett, így erre a célra 2012-ben az önkormányzati intézményben tanuló általános és középiskolás diákokkal számolva közel 2 millió forint szerepel a költségvetésben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.