- hirdetés -

A szállítmányozási cég tavaly nem bocsátott el dolgozót és a járműparkot is fejleszteni tudta.

A város legnagyobb adózóit fogadta munkaebéden dr. Dancsó József polgármester. Az eseményen Vadas Tamás, a Hungarolift Kft ügyvezetője is nyilatkozott.

Hogyan sikerült a 2011-es esztendő a cégnek?

Vadas Tamás (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Gyakorlatilag követtük a pillanatnyi gazdasági helyzetet egész évben. Bár teljes mértékben mi sem tudjuk függetleníteni magunkat a világban történő dolgoktól, egy kicsit mégis függetlenek vagyunk az általános pénzügyi mozgásoktól. A mi cégünk 20 éve működik, síküveget szállítunk és óriási előnyünk, hogy stabil kapcsolatunk van a Guardian üveggyárral. A háttérben egy nagy, németországi központú cég áll, amely stabil biztonságot ad. Természetesen érzékeltük mi is, hogy a piacon elég hektikusak a mozgások, ezt némileg a gyártól kapott rendeléseinkben is lehetett érezni, de ezt különböző módszerekkel tudtuk kompenzálni. Bár nem vagyunk teljesen elégedettek a tavalyi évvel, de még sincs okunk panaszra.

A fejlesztésekkel, járműpark bővítésekkel hogyan állnak?

Gyakorlatilag infrastrukturálisan rendben vagyunk, a központ segítségével lecseréltük a régi járműveinket. Sok helyről hallottuk, hogy a nehéz helyzetben kénytelenek voltak a személyi állományukat szűkíteni, elbocsátani embereket, bért csökkenteni. Mi büszkén mondjuk, hogy szerencsére ezt el tudtuk kerülni, sőt egy kicsit fejleszteni is tudtunk. Gyakorlatilag a sofőrökkel együtt 50 fő dolgozik nálunk.

Az idei évet is ilyen derűsen, bizakodva várja?

Alapvetően igen. 2012-ben szintén követjük a trendeket, bár most egy nagyon nehéz periódus következik, amíg valamilyen megállapodás nem születik az IMF-el, illetve az Európai Unióval. De én bízom abban, hogy ez meglesz és akkor stabilizálódik minden. Tehát én azért bizalommal tekintek a jövőbe.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.