- hirdetés -

Hétfőtől- csütörtökig, naponta mintegy 200 adag ételt főzött Illyés Gábor és csapata a Pacsirta utca 8. szám alatt.

A hideg idő miatt döntöttek úgy, hogy a megszokott hétvégi ételosztások mellett hétköznap is meleg étellel várják a nehéz körülmények között élőket. Az elkészült ételt most nem elvitelre, hanem helyben fogyasztásra főzték. A Roma Nemzetiségi Önkormányzat erre az időszakra felajánlotta a Pacsirta utca 8. szám alatti székhelyét, hisz a cél az ételosztás mellett az volt, hogy az ebédet fűtött helyiségben fogyasszák el az emberek.

– Hétfőn még alig voltak, szerintem sokan nem hallottak az ételosztásról, pedig meghirdettük. Gulyáslevest főztünk, de nem estünk kétségbe, hisz a megmaradt ételt elvittük a hajléktalanszállóra. Kedden már sokan jöttek, akkor húsos káposztával vártuk az átfázott embereket. A városban dolgozó közmunkások is éltek a lehetőséggel és az ebédidejüket kihasználva itt ettek. Így nemcsak meleg ételhez jutottak, de át is melegedhettek. Szerdán lecsót, csütörtökön babgulyást főztünk- tájékoztatott Illyés Gábor.

Gondoskodás és törődés egy tál meleg étellel (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

Orosháza Önkormányzat Bűnmegelőzési Egyesülete tagjai is kihasználta az alkalmat és mind a négy napon többeknek vittek a meleg ételből.

– Főként egyedül élő, idős embereknek vittünk az ételből. Olyanoknak, akik nehezen mozdulnak már ki vagy tanyán élnek. Az utóbbi időben a havazás és hideg időjárás miatt a feladatunk egy kicsit átalakult. Hisz általában a közbiztonságra ügyelünk a külterületeken, de az elmúlt két hétben segítettünk a tanyákon élő idős embereknek és a nagy hidegben folyamatosan járőröztünk, hogyha kell, segítsünk a bajba jutottakon- emelte ki Jedlinszki Béla, az egyesület elnöke.

Legközelebb február 19-én, vasárnap Középlakon (a volt tejüzem mellett) a Glória vendéglátóegység előtt – Vass Zoltán mezőgazdasági vállalkozó támogatásával – , majd február 26-án, vasárnap Szentetornyán, a Mátyás király utca 11. szám található Kulik Farm Kft. által üzemeltetett egységek előtt- a tulajdonos és a Roma Nemzetiségi Önkormányzat támogatásával- tartanak ételosztást. Mindkét helyszínen a meleg étel mellett, forró teával és zsíros kenyérrel is várják a megjelenteket, 13 órától.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.