- hirdetés -

Petneházi Márk, az Orosháza FC 23 éves középpályása vasárnap tért haza a törökországi edzőtáborozásból.

Az NB II-es magyar labdarúgó válogatott kilenc napot töltött Törökországban. A Dárdai Pál által irányított válogatott három mérkőzést is játszott.

– Első mérkőzésünkön Azerbajdzsán „B” válogatottja ellen kezdőként léptem pályára és 65 perc játéklehetőséget kaptam- kezdte a rövid értékelést Márk. A mérkőzés 1:1-es döntetlennel zárult. A következő meccset a Rubin Kazany II. csapata ellen 3:0-ra megnyertük, ekkor 25 perc játéklehetőséget kaptam. A túra záró mérkőzésén az USA ligaválogatottja ellen 1:0-ra győztünk, egy félidőt töltöttem a pályán.

Petneházi Márk 20-as mezben (Fotó: MLSZ)

Dárdai Pál szövetségi edző a három mérkőzés alatt úgy forgatta a csapatot, hogy a 21 labdarúgó közel azonos időt töltött a pályán.

– A mérkőzések közötti időt komoly szakmai munkával – napi két edzéssel – töltöttük. Nagyon örülök, hogy Dárdai Pál személyében ilyen tekintélyes játékos múlttal rendelkező edző irányítása mellett dolgozhattam. (Dárdai éveken át meghatározó játékosa volt a berlini Hertha csapatának-a szerkesztő). Jó pályákon, erős ellenfelek ellen játszottunk. Bízom benne, hogy nem utoljára ölthettem magamra a válogatott címeres mezét- emelte ki Márk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.