- hirdetés -

Idén 12 osztály 278 végzős tanulója kapott szalagot a harmadikosoktól a Tisza Kálmán iskola szalagavató ünnepségén, ahol a megható pillanatoké és a táncé volt a főszerep.

Zsúfolásig megtelt január 27-én, este a városi sportcsarnok, ahol a Tisza Kálmán Közoktatási Intézmény orosházi oktatási egységének szalagavató ünnepségét tartották. Zalai Mihály alpolgármester ünnepi beszéde után, Zámbó András leköszönő igazgató köszöntötte a megjelenteket, majd személyesen tűzte fel a végzős tanulók osztályfőnökeinek a szalagot.

Majd a 11. évfolyamosok, és a 12-esek búcsúzó gondolatai következtek. A megható pillanatok sora a szalagtűzéssel folytatódott. Az iskolában idén rekordszámú a végzős tanulók száma, tizenkettő – 3 érettségiző, 9 szakmunkás – végzős osztály 278 tanulója kapott szalagot a harmadikosoktól.

Szalag a szív fölött (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A rendezvény hagyományos nyitótánccal folytatódott, az ünnepelt tanulók egy csoportja angol keringőt adott elő. Majd az osztálytáncok következtek, melyeknél a különböző zenei stílusok és táncok egyaránt szerepeltek, a jól megkoreografált műsorokból a humor sem hiányzott. A bemutatók sora bécsi keringővel zárult.

Itt azonban nem ért még véget az est. A tavalyi szalagavató ünnepségen indult útjára egy hagyomány, mely idén is folytatódott, hisz a rendezvény a végzősök búcsúdalával ért véget, a megható előadás sokak szemébe könnyeket csalt. A szalagavató a hagyományokhoz hűen állófogadással zárult.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.