- hirdetés -

Lakossági fórumot tartottak szerdán, a fejlesztési terveket ismertették. Január végéig kell beadni a pályázatot.

A Luther utca teljes hosszában új gyűjtőút kiépítésére nyújt be pályázatot az orosházi önkormányzat, az érintett lakosokkal szerda este ismertették a beruházás terveit a városháza nagytermében. Több mint negyvenen vettek részt a tájékoztatón, melyen a felmerülő kérdésekre is választ kaptak. Dávid Zoltán önkormányzati képviselő kiemelte, nagy lehetőségről van szó. A beruházás összköltsége meghaladja a 200 millió forintot 90 százalékos támogatás mellett.

A Luther utcaiak ismerkednek a tervekkel (Fotó: Rajki Judit)

A tervek elkészültek, finisben a pályázat, a beadási határidő január 30-a – tudtuk meg az önkormányzat Városfejlesztési és Beruházási Iroda munkatársától, Karsai Sándortól.
– A pályázati előkészítés egyik fontos állomása a lakosság tájékoztatása. A fórumon Moldován Attila tervező ismertette a Luther utcai lakókkal a tervdokumentációt, a műszaki adatokat, paramétereket, és a kérdésekre is válaszoltunk – emelte ki Karsai.

Sikeres pályázat esetén a régi nagykockaköves burkolat eltűnik a Luther utcán, és egy 5,5 méter széles új út épül 850 méter hosszan a Dózsa György utcától az Arany János utcáig. Emellett a kétoldali, új csapadékvíz hálózat is kiépül. Megtudtuk, a pályázat része a Dózsa György utca felőli csatlakozásnál egy gyalogátkelőhely kialakítása is, ami átvezet majd a Zöldfa utcai csomópont felé. Karsai Sándor hozzátette, bíznak abban, hogy a tavasz folyamán pozitív döntés születik a pályázatról, és egy közbeszerzési eljárás után elkezdődhet a kivitelezés a Luther utcán.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.