- hirdetés -

Év vége és év eleje a statisztikák ideje, íme néhány adat saját házunk tájáról.

Az Orosházi Média Kft. a 2011-es évben három médium révén biztosította a város lakóinak hírekkel való ellátottságát. Az Orosházi Élet minden háztartásba ingyenesen jut el, szeptemberben ünnepeltük az újság 15. születésnapját, lapszámonként 50-60 írást olvashatnak benne az orosháziak.

Az OrosCafé internetes hírportálunk 2009 ősze óta egyre népszerűbb, az elmúlt év végére az átlagos 2500-as napi látogatószám jellemzi, 2011-ben összesen 3150 írást publikáltunk (havi átlag 262,5).

Három az egyben

A városi televízió stábját is szívesen látták a helyi közösségek saját rendezvényeiken, hogy aztán viszontlássák magukat a tévében, és megosszák mindennapjaikat másokkal is. Az év során 94 híradóban mintegy 850 hírt dolgoztunk fel, emellett a sport és a kulturális élet eseményeit is heti rendszerességgel, részletesen bemutattuk. Vallási perceket adtunk, valamint életmód magazint Egészségére címmel. Nagyon sikeres volt a Prézli című főzőműsorunk, amely éttermek konyhájára is betekintést engedett.

– A város intézményei, vállalkozói, cégei szívesen helyezik el üzenetüket, hirdetésüket felületeinken, ami hozzájárul sikereikhez. Az Orosházi Média Kft. számára pedig olyan bevételeket jelent, amelyek a működési költségeink mintegy egyharmadát teremtik elő, kiegészítve az önkormányzati forrást – ad hozzá fontos adalékot a képhez Irimiás László, a kft. ügyvezető főszerkesztője.

Erősödik az OrosCafé

– A 2012-es év annyiban hoz változást, hogy a nyomtatott és online újságírás felé tolódik a hangsúly. A televíziós műsorstruktúra átalakul, de a híradóban változatlanul bemutatjuk a legfontosabb híreket minden kedden és pénteken. A helyi eseményeket, történéseket az online felületünkön a lehető legrövidebb időn belül részletesen a közvélemény elé tárjuk, tehát ezen a területen változást ígérhetünk. Az Orosházi Élet a nyári időszakban csökkentett lapszámmal jelentkezik. A lap mellékleteként viszont olyan időszakos kiadványokat tervezünk, amelyek tematikus olvasmányokat kínálnak az orosháziaknak. Mindhárom felületen a kiegyensúlyozott, széles körű tájékoztatás lesz a célunk, az önkormányzattal kötött közszolgáltatási megállapodásnak megfelelően – ígéri a főszerkesztő.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.