- hirdetés -

Néhány kutyus azok közül, akiknek boldogan zárul az idei esztendő. Új otthonban élnek, és ami nagyon fontos, jó gazdira találtak a keserves hetek, hónapok, netán évek után. Ünnepi sikertörténetek az orosházi állatvédőktől.

Mázli

A neve egyben mutatja is, mázlija van új gazdijának, hogy rátalált. A gazdi az Orosházi Életben látta meg, hogy egy kegyetlen ember kidobta a kutyust a Szentesi úton, egyedül hagyva a nagyvilágban. Kezdetben félénk is volt, de nem tartott sokáig a bátortalanság. Megbarátkozott új társával, Bandival, a pulival, aki néhány nappal korábban vesztette el addigi barátját, Janit. Ma már Mázli van „hatalmon”. Nem tudni, mit élhetett át korábban, az viszont biztos, hogy minden egyes kedves szóért, simogatásért hihetetlen szeretetet ad. Imád enni, szaladni, játszani, ugrálni, nagyon eleven kutyus, aki napról napra nő és szépen fejlődik. Persze apró bosszúságokat is okoz, mindent szétszed, és a tyúkokat is megkergetni, de imádják új családjában. Mázlijuk van.

Marcipán

Marcipán

Korábban írtunk arról, hogy kiskutyákat dobtak ki az alvégi temetőben. Marcipán gazdija az OrosCafén látta meg a kölyköket, és egy pillanat alatt beleszeretett új kedvencébe. Marcipán meg is hálálta, hogy rá esett a választás: nadrágszár-vadászattal, doboz-házikója tetején történő csúszdázással, labdázással okozott önfeledt perceket új családjának. Most két éves, szépen megerősödött, legjobb barátja a család macskája, Bandita. Nagyszerű kedvenc lett, hűségével, szeretetével hálálja meg a sok törődést. Gazdája útján köszöni az állatvédőknek, a közterület-felügyelőknek, a temetői dolgozónak és az OrosCafé munkatársainak, hogy testvéreivel esélyt kaphatott a túlélésre.

Frakk, Milli és Pici

Frakk kitett kutya volt, most komoly házőrző. Ennek ellenére nagyon játékos, hízelgős, ahogy gazdija fogalmaz, egy nagy mamlasz. Napközben sokat pihen, estefelé viszont megélénkül és elkezdődik a játék, közben pedig „szolgálatba helyezi magát” és sötétedéskor már csak házat őriz. Milli is a Szikhát menhely lakója volt, ha meglát az új családból bárkit is, ugrál és „mosolyog”. Frakk kedvenc játékostársa. Félénksége sokat javult, de kinőni teljesen sosem fogja. Pici egy édes-bújós kutyus lett. Eleinte, hosszú hónapokig csak messziről nézte a többiek játékát, ma szerencsére már ugyanúgy örül és élvezi a mindennapokat, mint Frakk és Milli. Kedvence a séta a gazdival.

A Szikhát menhelyen sok kutyus van még, valamennyien csupán egyet kérnek karácsonyra: szerető gazdit! Ha te lennél egyikük  karácsonyi ajándéka, akkor keresd bátran az állatvédőket akár a Facebook oldalukon

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.