- hirdetés -

Újszülötteknek kifejlesztett lélegeztetőgéppel támogatja a K&H Bank az orosházi kórház gyermekosztályát.

A K&H Bank a gyermek-egészségügy elkötelezett támogatója, és évről évre tudatosan törekszik arra, hogy a terület változó igényeinek megfelelő lehetőségeket kínáljon fel az egyes intézetek és szakembereik számára. A nyolcadik éve futó K&H gyógyvarázs program mára már egy igen komplex, a gyermekegészségügyet támogató rendszer, amely a gyermektől a szülőn keresztül az orvosok és ápolók napi munkájáig bezárólag teljes vertikumában segíti, támogatja a gyógyulás és gyógyítás folyamatait.

Dr. Varga Sándor

A K&H nyolc éve elkötelezetten dolgozik azon, hogy a gyermekegészségügy hatékony támogatásával a jövő társadalma számára segítsen biztosítani az egészséges és teljes életet. Nemrégiben hét megye 8 kórháza, illetve rendelőintézete és 4 mentőállomás gyermekgyógyász főorvosai  összesen 25 millió forint értékű gyermekgyógyászati és mentési eszközöket vehettek át a bank által meghirdetett program jóvoltából. Az orosházi kórház Csecsemő- Gyermek és Anyavédelmi Intézete is pályázott, és nyert, méghozzá egy darab RD900 Neopuff Infant Respirator, azaz kifejezetten újszülöttek számára kifejlesztett lélegeztetőgépet, melynek értéke 360 ezer forint.

– Osztályunk életében nagy öröm és segítség ez a lélegeztetőgép. Egy hasonló, de régi típusú géppel már rendelkezünk. Azonban ez a mostani teljesen új fejlesztésű, a mostaninál sokkal korszerűbb, a légzésnehézséggel született újszülötteken azonnal, már a szülőszobán tudunk segíteni. Nagy szükségünk volt már egy ilyen készülékre, nagyon köszönjük a bank áldozatos segítségét, akik kiemelt figyelmet fordítanak osztályunkra, nem először kaptunk már tőlük nagylelkű támogatást – tájékoztatott dr. Varga Sándor, a gyermekosztály főorvos.

A bank legutóbb októberben támogatta a gyerekosztályt 150 darabos könyv és játékadománnyal. Erről bővebben itt olvashatsz.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.