- hirdetés -

Az általános iskolások közül sokan azt hiszik a börtön jó hely. A nőegylet által szervezett előadás a tévhiteket tisztázza.

A Jótékonysági Nőegylet Egyesület még 2009-ben indított útjára egy előadássorozatot, ami során az iskolákban szakemberek beszéltek a diákoknak a családon belüli és iskolai erőszakról, a gyermekek jogairól. Később egy részletes tájékoztató kiadványt is megjelentettek. Nemrégiben a nőegylet ismét előadásra invitálta a diákokat, szülőket és pedagógusokat. A Református Két Tanítási Nyelvű Általános Iskolában november 25-én bűnmegelőzési és bűncselekményekkel kapcsolatos, valamint a távoltartási eljárás gyakorlati kérdéseinek témakörében tartott tájékoztatást dr. Czecher Péter városi rendőrkapitány és munkatársai.

– Fontosnak tartjuk, hogy a diákok tisztában legyenek ezekkel a dolgokkal, mert az a tapasztaltunk, hogy sokan még a bűncselekmény fogalmával sincsenek tisztába, és többen azt hiszik, hogy a börtön az egy jó hely. Érződik, hogy nagy hatással vannak rájuk a filmek, emiatt egy csöppet álomvilágban élnek és azt hiszik, az életben is az történik, mint sokszor a filmeken: büntetlenül megtehetnek bármit. Azt sem tudják pontosan, mit jelent a családon belüli erőszak, erről is beszélgettek a diákok a rendőrökkel – tájékoztatott Bokros Éva, a nőegylet elnöke.

Megtudtuk, egy másik kiadványt is terveznek erről a témáról, de már közérdekű telefonszámokkal, fontos elérhetőségekkel ellátva arra az esetre, ha valaki bajba kerülne és segítségre szorulna. Az előadássorozatot az egyesület pályázati pénzből, az önkormányzat jóvoltából valósítja meg és a jövőben is folytatja.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.