- hirdetés -

A női kézicsapat magabiztosan hozta a megyei rangadót.

Csorvás – Orosházi NKC 16 – 22 (7 – 8 )

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Békéscsaba, 110 néző
Vezette: Petrovszki A., Petrovszki Sz.

A Csorvás gólszerzői: Gyimesi 6, Elhardt 3, Fabisz 2, Gerzsényi 2, Krivik 1, Major 1, Neller 1.
Edző: Baráth Lajos

Orosháza: FODOR – Csapó 3, Kovács 6, FAZEKAS 3, SZABÓ R. 4, Domokos 3, Héjjas. Csere: AJTONYNÉ (kapus), Kránitz O., DANCSÓ 2, Kránitz A. 1.
Edző: Ajtony Ákos

Kiállítások: 10 perc ill. 10 perc. Hétméteresek: 3/1 ill. 5/4

Nem túl jó előjelekkel kezdődött számunkra a megyei rangadó: Kiss Anett neve régebb óta a beteglistán van, hozzá csatlakozott 2 hete Zsuzsa Vivien. A maródiak sorát a meccs előtt Ravasz Márta, a csapat egyik erőssége növelte, akinek még a Főgáz elleni mérkőzés után beszakadt a vádlijában az izom. A Debrecen ellen még pályára, de most már nem tudta vállalni a játékot.

A két csapat jól ismeri egymást, ami a kapusokon látszott legjobban: remekül felkészültek az ellenfél támadósorából. Ebből adódott, hogy a játékosok idegesek voltak, sok volt a kihagyott helyzet. Enyhén szólva is gólszegény volt a meccs eleje, amit mi sem jelez jobban, hogy a 10. percre mindössze két gól esett (1-1). A mieink irányították a játékot, és szépen lassan jöttek a gólok is. Ellépni nem tudott egyik csapat sem, szoros volt az állás.

A második félidőben Ajtonyné kapuba állásával tovább erősödött a védelmünk. Három jó védéséből három eredményes lerohanást vezettünk, így a 40. percre megugrottunk 3 góllal (9-12). Ekkor azonban ember hátrányba kerültünk, amit jól használt ki a Csorvás, gyorsan berámoltak nekünk négyet és átvették a vezetést (13-12). Ekkor Ajtony Ákos időt kért, és sikerült visszazökkentenie csapatát. A védekezésünk újra összeállt és Krántiz Andi beállásával a támadások is aktívabbá váltak. Fazekas beállóban szenzációsan játszott, a gólok mellett termelte a hétmétereseket is. Dancsó Dalma és Szabó Renáta is elkapta a fonalat, így egyre jobban növeltük az előnyt. Az utolsó negyed órában a Csorvásnek mindössze 3 gólt engedélyeztünk, így a lányok megérdemelten örültek a meccs végén.

A győzelem értékét növeli, hogy orosházi női csapat hosszú évek óta nem nyert Csorváson, most ez is megdőlt. Ezzel a győzelemmel az első hatban megy téli szünetre az ONKC felnőtt csapata. Ez -főként a tavalyi szereplés tükrében – mindenképpen dicséretet érdemel.

Ajtony Ákos: – A védekezésünk végig jó volt, a kapusok is kiváló teljesítményt nyújtottak. Jó erőnlétünknek köszönhetően a mérkőzés végét ismét hoztuk. Gratulálok a csapatnak, hogy a sérülések ellenére is sima győzelmet szereztünk. Nyugodtan és emelt fővel mehetünk pihenőre.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.