- hirdetés -

A látás és a hallás is nagy kincs, amire érdemes vigyáznod. Ebben segít most a Soke Optika ingyenes szűrővizsgálattal.

Az mp3-lejátszó veszélyeiről keveset tudunk, mint ahogy arról is: a középkorúak között arányaiban többen viselnek hallókészüléket, mint az idősek között. A fiatalok hangos zenehallgatási szokásainak káros következményeit kevés fórumon hangsúlyozzák. De szót ejthetünk az üzemekben, építkezéseken vagy akár a forgalmas utcán minket érő káros zajhatásról is, ami hosszú távon rongálja hallásunkat. De nem csak a fiatalok és a középkorúak érintettek, hiszen az idősebbek eddigi életük során sok zajterhelést szenvedtek el, így nekik mindenképpen érdemes eljönni a vizsgálatra. Akár azért is, hogy jobban hallják otthon az unokákat.

A hallás nagy kincsünk - vigyázzunk rá!

Egyáltalában: a halláskultúra sokkal alacsonyabb szinten van ma Magyarországon, mint például a látáskultúra. Többek között ezen kívánnak változtatni a Soke Optika szakemberei azzal, hogy november 15-én ingyenes szűrőnapot tartanak a Kossuth utca 10-12. szám alatti üzletben.

A nap során 9 és 17 óra között látásszűrést, hallásszűrést tartanak, de vércukorszint-, koleszterinszint- és vérnyomásmérés is lesz. Ezen kívül az érdeklődők érdekes előadásokon, bemutatókon vehetnek részt, ahol szó esik a legkorszerűbb digitális hallókészülékekről, amelyek a zajt is szűrik, sőt, akár meg is győződhetnek azok hangzásáról!

Kesjár Edit optometrista elhivatottsága a magyarázat a hosszas szervezés árán létrejövő programnak.
– Azt szeretnénk, ha minél többen figyelnének látásuk, hallásuk épségére, és egy gyors vizsgálat után időben felismernénk a problémáikat. Ezzel sokszor nagyon egyszerűen akár teljes korrekció érhető el.  Ha pedig segíteni tudunk, azzal javítjuk az életminőségüket, és ügyfeleink is elégedettek.

A halláskárosodásról, kiváltó okokról, tévhitekről és tényekről itt olvashatsz, a látással kapcsolatos tudnivalókról pedig itt

(x)

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.