- hirdetés -

A kórházában jártak pénteken a Budapest Bank munkatársai, hogy önkéntes segítségükkel megszépítsék az intézményt. Az akcióra a Törődés Napja programsorozat keretében került sor.

Idén ősszel országszerte 10 városban rendezi meg a bank a Törődés Napját, hogy szociális illetve oktatási intézmények kertjét, épületét, játszóterét újítsa fel. Pénteken az orosházi kórház rehabilitációs részlegébe látogattak el, amely felújítása az évek alatt már nagyon szükségessé vált. A banki dolgozók, családtagjaik és a kórház munkatársai az épület belső tereit festették ki, hogy ezáltal tegyék higiénikussá, kellemesebbé a betegek környezetét. A bank a kétkezi segítség mellett 100 000 forinttal is támogatta az akciót.

Szépül a rehabilitációs részleg (Fotó: Rajki Judit)

– Tavalyihoz hasonlóan idén is az orosházi kórházra esett a választásunk, hiszen egy ilyen intézmény kulcsszerepet tölt be a helyi társadalom életében. Az elmúlt évben a gyermekosztályon segédkeztünk, most a rehabilitációs részleget szeretnénk megszépíteni, mert hiszünk abban, hogy a tiszta, rendezett környezet pozitívan járul hozzá a betegek gyógyulásához. Nagyon örülök, hogy idén is számos kollégánk és családtagja jött el, hogy szebbé tegyen egy helyi intézményt– mondta Fekécs Levente, a Budapest Bank orosházi fiókvezetője.

A bank több mint 10 éve rendezi meg – minden évben kétszer: tavasszal és ősszel – a Törődés Napja programsorozatát. Évente több száz munkatárs, mintegy 2600 önkéntes órával nyújt segítséget egy-egy helyi intézménynek.

A bank számára fontos érték a sokszínűség és az esélyegyenlőség. Az önkéntes munka mellett a pénzintézet a rászorulóknak további segítséget is nyújt: két legnagyobb önálló alapítványa – a Budapest Bank Budapestért és a „Budapest Bank az oktatásért és a magyar pénzügyi kultúráért” Alapítvány – az elmúlt közel 20 évben több mint 21 ezer pályázatot bírált el és részesített 790 millió forint vissza nem térítendő támogatásban.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.