- hirdetés -

Törzsgárda elismerésben részesültek pénteken azok az egészségügyi dolgozók, akik évtizedek óta dolgoznak az orosházi kórházban.Az önkormányzat által adományozott törzsgárda elismerésben azok az egészségügyi dolgozók részesültek, akik minimum 10, maximum 45 éve dolgoznak megszakítás nélkül az orosházi kórház kötelékében. Összesen 111-en vehették át az elismerést és az azzal járó pénzjutalmat.

A városvezetés részéről dr. Dancsó József köszöntötte a megjelenteket.

Sokan kaptak elismerést (klikk a képre)
Fotók: Kecskeméti Krisztina

– Örömteli, hogy ebben az évben is lehetőségünk van arra, hogy megbecsülésünk jeleként biztosíthatjuk a törzsgárda elismerésekkel járó jutalom anyagi forrását. Hisz számunkra is fontos, hogy érezzék azt, az egészségügy- sok más területtel mellett- kiemelkedően fontos. És bár minden önkormányzat a mai időkben nehéz helyzetben van, igyekszünk helytállni, megbecsülni azokat, aki nagyon sokat tesznek, tettek annak érdekében, hogy a város és a környező településeken élők egészségügyi ellátása rendben menjen- hangsúlyozta a polgármester. A városvezető szólt az orosházi kórház jelenéről és jövőjéről is, hisz a délelőtti testületi ülésen két napirend is erről szólt. Részletek itt.

Dr. Kalmár Mihály főigazgató beszédében megköszönte az önkormányzatnak azt a segítséget, mellyel a törzsgárda jutalmak forrását biztosítja a kórház dolgozóinak. Munkatársainak pedig azt a kitartó munkát, amit évek óta végeznek. A Liszt Ferenc Alapfokú Művészeti Iskola növendékeinek ünnepi műsora után, a polgármester és a főigazgató átnyújtotta a törzsgárda elismeréseket, melyet idén 111-en vehettek át.

Elismerték őket

A legrégebbi törzsgárda tag dr. Intzédy Katalin, ő 45 éve dolgozik a kórházban. 40 éves törzsgárda elismerést kapott dr. Felek Csanád, dr. Süle Anna. 35 éves törzsgárda elismerést 9-en , 30 éveset 9-en, 25 éveset 16-an, 20 éveset 19-en, 15 éveset 26-an, 10 éves törzsgárda elismerést 29-en kaptak.

Főorvosi kinevezésben dr. Dimák Andor, dr. Svarsnig Lajos, dr. Rácz Oszkár és dr. Seres Zsuzsanna részesült, főigazgatói dicséretet 29-en kaptak.

Dr. Intzédy Katalin

Dr. Intzédy Katalin 4 és fél évtizede dolgozik az orosházi kórház patológiai osztályán.
– Örömet és a munkám megbecsülését éreztem, amikor az elismerést átvettem, azonban a szakma egy kicsit még több megbecsülést érdemelne, mert a patológia mindennek az alapja. Sajnos felborult az értékrendszer a világban, hazánkban is, patológusból fele annyi van, mint amennyi kellene. Én már a kilencedik igazgatót „nyüvöm” az orosházi kórházban, azt kell mondjam senki sem segített, de nem is gáncsolt. Mindenki biztosította azt a minimumot, ami ahhoz kellett, hogy rendben működjünk, mostanában azonban egyre nehezebb, anyagi problémák miatt. Az elmúlt évtizedek alatt a patológia hihetetlen fejődésen ment keresztül, az Orosházán történő szövettani leletezés a legmodernebb szinten folyik. Ha újra kellene választanom, szintén ezt a szakmát választanám, hisz hihetetlenül objektív, melyben nagyon sok érték van- emelte ki dr. Intzédy Katalin.

Az ünnepség végén a szakszervezet a nyugdíjba vonuló, 34 éve a mosodában dolgozó szakszervezeti bizalminak, Rangasz Istvánnénak nyújtott át virágot és pénzjutalmat.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.