- hirdetés -

Feleslegessé vált, de használható háztartási gépeinkkel a nehéz körülmények között élőkön segíthetünk.

Az ENSZ 1992-ben október 17-ét a szegénység elleni küzdelem világnapjává nyilvánította, hazánkban 1996 óta emlékeznek meg róla. Célja, hogy felhívja a figyelmet a legveszélyeztetettebb csoportokra, azok problémáira. A világnaphoz kapcsolódóan országosan számos rendezvényt, akciót, kezdeményezést tartanak a segíteni akarás szándékával. A Családsegítő Szolgálat az elmúlt évben rajzpályázattal, idén a lakosság segítségét kérve csatlakozott a mozgalomhoz.

– A velünk kapcsolatban álló ügyfelek, családok nagy része küzd megélhetési gondokkal. A tél közeledtével, a rezsiköltségek emelkedésével a probléma fokozottan jelentkezik – hangsúlyozta Halustyik Éva, a Családsegítő Szolgálat vezetője.

– Gyakran keresnek meg bennünket azzal, hogy tönkrement háztartási gépeiket, műszaki cikkeiket nem tudják pótolni. Ezek általában nagy értékű eszközök, amelyek árát a szűkös családi költségvetésből lehetetlen kigazdálkodni. Az ilyen jellegű kéréseket a lakosság segítségével tudjuk csak teljesíteni. Eddig is kaptunk háztartási gépeket, berendezéseket, melyeket ügyfeleink között osztottunk szét. Most ismét a lakosság segítségét kérnénk. Akinek van otthon és nélkülözni tudja, kérjük, ajánlja fel a nehezebb körülmények között élőknek jó állapotú, használaton kívüli háztartási gépeit, műszaki cikkeit. Ügyfeleink jelzései alapján elsősorban hűtőszekrényre, mosógépre, centrifugára, televízióra, mikrohullámú sütőre lenne szükségük. Nagy segítséget jelentene az is, ha zöldséggel, gyümölccsel, tartós élelmiszerekkel támogatnák a rászorulókat. Tudjuk mindannyian, hogy az anyagi lehetőségek korlátozottak, ezért az összefogást, egymás segítését, támogatását szeretnénk előtérbe helyezni, ennek is azt a módját választva, mely a felajánlók számára nem jár anyagi megterheléssel- emelte ki Halustyik Éva.

Az adományokat a Családsegítő Szolgálat Hajnal u. 1. szám alatt lévő épületébe várják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.