- hirdetés -

A lányok egygólos vendégelőnyből kovácsoltak győzelmet mindössze 20 másodperc alatt.

Orosházi NKC – Szeged-Kiskundorozsma KSE  31 – 30 (16-16)

NBI/B-s női kézilabda bajnoki mérkőzés, Orosháza, 300 néző.
Vezette: Halász, Dr.Kovács

Orosháza: Kothencz – Fazekas 1, Kovács 1, SZABÓ R 5, Csapó 4, RAVASZ 5, Domokos 2. cs.: Ajtonyné(k) – ZSUZSA 7, Héjjas 2, Kránitz O 2, Kiss 2, Szabó A.
Edző: Ajtony Ákos.

A szegediek legjobb lövői: Karsai D. 13, ill. Draxler O. és Karsai R. 4 – 4 góllal.

Kiállítások: 10 perc ill. 8 perc. Hétméteresek: 2/2, ill. 6/5

Két gyors hazai góllal kezdődött a találkozó, de a vendégek gyorsan ébredtek és az ötödik percben már 3-3-at mutatott az eredményjelző. Az elejétől jól látszott, hogy közel kiegyenlített erők összecsapását hozza az előrehozott bajnoki. Ennek megfelelően egyik csapat sem tudott nagyobb előnyre szert tenni, bár jobbára a vendégek loholtak az eredmény után.

A mieink védekezésben nemigen találták az ellenszerét az egyszemélyes dorozsmai tüzérségnek és Dr. Karsai Dóra (13) góljai révén mindig ott volt az egyenlítés, vagy épp a vendég vezetés. A 21. percben Fazekas Zsuzsa egyik megmozdulását piros laposnak értékelték a játékvezetők és csapatunk így elvesztette egyik beállóját. Ezzel a kiállítással kettős hátrányba kerültünk, ráadásul ebben a periódusban váltottak védekezést a vendégek és követő emberfogással kezdték fogni a kitűnően irányító Ravasz Mártát. Ez a húzás okozott némi megtorpanást a mieink játékában, de így is 16-16-os döntetlen állásnál mehettek szünetre a csapatok.

A fehérmezes orosháziak óriásit küzdöttek a végjátékban (klikk a képre) Fotók: Rajki Judit

A második félidőt emberhátrányban kezdtük, de igazából semmi sem változott, ha csak az nem, hogy immár az orosházi lányok voltak többnyire egy-két góllal lemaradva. Továbbra is a küzdelem dominált a mérkőzésen. A második játékrész közepén újra egyenlő volt az állás (46. p. 25-25), amikor elkövetkezett a hazai csapatnál a már-már törvényszerű hullámvölgy. Több elhibázott támadás követte egymást és az utolsó öt percnek háromgólos hátrányban vágott neki az orosházi alakulat.

Akik nem ismerik a csapatot, azok itt már elkönyvelhették a vendég sikert, de ahogy a hullámvölgy, úgy a viharos hajrá is jellemzi a lányokat. Szépen zárkóztak, de úgy tűnt, későn. Már csak mintegy húsz másodperc volt hátra a mérkőzésből, amikor a szegediek vezethettek támadást 29-30-as állásnál. Itt következett a dráma. Farkas edző időt kért, hogy megbeszélhesse lányaival az utolsó, mindent eldöntő támadást. A lelátón szinte mindenki elkönyvelte a vereséget. A szegedi gépezetbe azonban homokszem került. Egy belemenés miatt a bírók elvették tőlük a labdát, és a hajszálpontos indítást Héjjas Timi biztos kézzel vágta a szegedi kapuba. Ekkor még mintegy öt másodperc volt hátra és immár mindenki tudta, hogy iksz lesz a vége – kivéve Szabó Renátát. Ő a középkezdés után azonnal kilopta a labdát a vendégek kezei közül, majd végigrobogott a pályán és az utolsó pillanatban belőtte a győzelmet jelentő gólt. Óriási volt a hazai öröm a pályán és a lelátón egyaránt és a hálás közönség felállva ünnepelte kedvenceit, akik erre ezen az estén is rászolgáltak alaposan.

Ajtony Ákos: – Az akarattal és a küzdeni tudással ma sem volt baj. Jó lenne, ha társulna hozzá egy kis magukba vetett hit és önbizalom. Ezen dolgozunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.