- hirdetés -

Kamaszkorba lépett, 15 éves lett az Orosházi Élet. A jeles évfordulót szerda este a könyvtárban ünnepelte az Orosházi Média Kft. stábja a meghívott vendégekkel együtt.

Az Orosházi Élet első száma 1996. augusztus 3-án jelent meg azzal az ars poeticával, hogy minél több közérdekű írás lásson napvilágot és az újság minél több orosházi emberhez jusson el. A szándék az eltelt másfél évtizedben megvalósult, hiszen a kétheti, négy oldalas újságból mára nyolcoldalas, színes, témáiban is sokszínű, 15 ezres példányszámú hetilap lett, amely eljut a város minden háztartásába.

Az OÉ születésnapját szerdán este a könyvtárban ünnepelte az Orosházi Média Kft. stábja a mintegy hatvan meghívott vendéggel együtt. A kilencvenes évek zenéje szólt, a háttérben ’96-os újságok Power Point bemutatója zajlott, miközben Sarkadi Krisztina felolvasott az első évfolyam híreiből. A vendégeket Irimiás László, a kft ügyvezető-főszerkesztője köszöntötte és átadta a szót Koszorús Oszkárnak, aki Orosháza sajtótörténetébe engedett bepillantást. Hangsúlyozta, hogy ebben a városban nagy múltú a sajtó, hiszen már 136 éve is volt helyi újság.

Buzai Csaba fotózta a szerkesztőség munkatársait - klikkelj Kecskeméti Kriszti fotóiért

A megújult Orosházi Életről, a lap készítésének körülményeiről Gubucz Katalin, az újság felelős szerkesztője szólt. Kiemelte, hogy egy újság készítése csak részben technikai kérdés, hiszen mit sem ér a számítógép, a nyomda alkotó ember nélkül. A szerkesztőségben rátermett és elkötelezett újságírók igyekeznek hiteles tájékoztatást nyújtani az olvasóknak. A vidéki újságírás jellemzőiről Kiss Ottó József Attila-díjas író, költő szólt, aki bemutatta A másik ország című könyvét. Bogdányné Kiss Tünde könyvtáros az orosházi lapok könyvtári digitalizálásáról számolt be. Az ünnep háziasszonya, Baranyainé Imre Julianna ügyvezető-helyettes végül pezsgős koccintásra és az OROS-SÜTI Kft. tortájának elfogyasztására hívta a vendégsereget. Pohárköszöntőt mondott dr. Dancsó József polgármestert.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.