- hirdetés -

Kertészeti munkálatok a nyáron felújított játszótereken.

Augusztusban írtunk arról, hogy önkormányzati forrásból négy játszóteret újítottak fel összesen 50 millió forint értékben. A Sziget utcai (Rákóczitelep) játszótéren három régi elemet korszerűsítettek, két újat kihelyeztek, 50 m3 ütéscsillapító gyöngykavicsot terítettek el és 173 méter hosszan kerítést építettek. Az ivókúttal, kamerákkal felszerelt téren már csak a gyepesítés, cserjék és fák ültetése maradt hátra, amit őszre terveztek.

Magon Péter, a Városüzemeltetési Zrt. kertészeti ágazatvezetője tájékoztatása szerint ezek a munkálatok az utóbbi napokban javarészt elkészültek. Azért vártak késő őszig a kertészeti munkálatokkal, hogy a gyerekek a hideg beköszönte előtt minél tovább élvezhessék a felújított játszótereket.

A játszóterekről szóló korábbi írásainkat itt találod.

A szintén önkormányzati forrásból nyáron korszerűsített Avar utcai játszótéren bójákra kötözött terelőszalag hívja fel a figyelmet, egyelőre nem használható a tér egy része. Itt 360 konténeres cserjét telepítenek és közel 5000 m2 területet füvesítenek a városgazdálkodás munkatársai. A héten ezek a munkálatok is meglesznek. A fű keléséhez és megerősödéséhez idő kell, ezért a két teret várhatóan hat hét múlva vehetik birtokba újra a gyerekek.

A Kazinczy utcai és a László Elek lakótelepi játszóterek esetében sem maradtak el a kertészeti munkálatok, itt bezárás nélkül lehetett megoldani a füvesítést, ültetést.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.