- hirdetés -

Kiírták a Bursa Hungarica ösztöndíj-pályázatot. 

Orosháza Város Önkormányzata a Nemzeti Erőforrás Minisztériummal együttműködve meghirdeti a Bursa Hungarica Felsőoktatási Ösztöndíj-pályázatot a 2011/2012. tanév második és a 2012/2013. tanév első félévére vonatkozóan.  A pályázati kiírásra az állandó orosházi lakhellyel rendelkező, hátrányos szociális helyzetű fiatalok jelentkezhetnek „A” vagy „B” kategóriában.

„A” típusú pályázat

A pályázatra azok felsőoktatási hallgatók jelentkezhetnek, akik felsőoktatási intézményben (felsőoktatási hallgatói jogviszony keretében) teljes idejű (nappali tagozatos), alapfokozatot és szakképzettséget eredményező alapképzésben, mesterfokozatot és szakképzettséget eredményező mesterképzésben, egységes, osztatlan képzésben, vagy felsőfokú szakképzésben, a képzési keretidőn belül folytatják tanulmányaikat.

Nem részesülhet támogatásban az a hallgató, aki

– katonai illetve rendvédelmi felsőoktatási intézmények katonai illetve rendvédelmi képzésében vesz részt,
– középiskolai akkreditált iskolarendszerű felsőfokú szakképzésben vesz részt,
– doktori (PhD) képzésben vesz részt,
– külföldi intézménnyel áll hallgatói jogviszonyban.

„B” típusú pályázat

Ilyen pályázatot nyújthat be az a fiatal, aki a 2012. év során tervezi felsőfokú tanulmányai megkezdését. A pályázatra azok fiatalok jelentkezhetnek, akik:

a.) a 2011/2012. tanévben utolsó éves, érettségi előtt álló középiskolások; vagy

b.) felsőfokú diplomával nem rendelkező, felsőoktatási intézménybe még felvételt nem nyert érettségizettek;

A pályázat részletes kiírása megtekinthető a Városi Polgármesteri Hivatal földszinti hirdetőtábláján, a www.wekerle.gov.hu internet címen valamint Orosháza város honlapján www.oroshaza.hu.

A Pályázati Csomag, mely tartalmazza a pályázattal kapcsolatos részletes tájékoztatót és az adatlapokat is, a Városi Polgármesteri Hivatal portáján kérhető munkanapokon 7.30-tól 16 óráig, valamint letölthető a város honlapjáról.

A pályázat benyújtásának határideje: 2011. november 14. A pályázat benyújtásának helye: Városi Polgármesteri Hivatal Orosháza, Szabadság tér 4-6. II. emelet 15-16. ajtó.

A pályázati kiírás érvényességéhez Orosháza Város Önkormányzata Képviselő-testületének 2011. október 21. napján megtartott testületi ülésén hozott jóváhagyó határozata szükséges. Jóváhagyó testületi döntés hiányában a pályázati kiírás érvényét veszti.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.