- hirdetés -

A K&H gyógyvarázs program ismét játékokkal és könyvekkel járult hozzá a beteg gyermekek gyógyulásához az orosházi kórház gyermekosztályán.

Két gyermek kivételével mindenki aludt a gyermekosztályon, amikor szerdán délután megérkezett a K&H Bank 150 darabos könyv- és játékadománya. Így ők próbálhatták ki elsőként a játékokat, nem volt könnyű a választás, annyi volt belőlük.

Egy-egy kedves mesekönyv vagy játék segít lekötni a gyerekek figyelmét, így az orvosok és ápolók áldozatos munkája is talán kicsit könnyebben érhet célt, a kis betegek számára pedig elviselhetőbbé válhatnak és gyorsabban telhetnek a kórházban töltött napok.

– A K&H gyógyvarázs program keretében immár ötödik éve szervezünk könyv- és játékgyűjtést a kórházban gyógyuló gyerekek részére. A mostani akció során a gyűjtésben részt vevő bankfiókok számát megdupláztuk, és országszerte 50 fiókban vártuk az adományokat, amelyeket összesen 35 kórház gyermekosztályán osztunk szét az ősz folyamán. Örömmel jöttünk ismét az orosházi kórház gyermekosztályára, ahová évek óta járunk – hangsúlyozta Nagyné Miszlai Anita, a bank orosházi fiókvezetője.

A kórház nevében Pető-Farkas Éva gazdasági igazgató köszönte meg az adományt, majd dr. Varga Sándor a gyermekosztály főorvos elmondta, tradicionálisan kiemelt támogatójuk a pénzintézet, melytől korábban kétmillió forint értékben műszeradományt is kaptak.

A bank évekkel ezelőtt egy másik programot is útjára indított, melynek keretében gyermekgyógyászati és mentési eszközökre pályázhatnak az intézmények. Az orosházi kórház gyermekosztálya idén is pályázott, most egy 300 ezer forint értékű lélegeztetőkészülékre. Mivel ilyen géppel még nem rendelkeznek, nagy lenne az örömük, ha pályázatuk nyerne. Az osztály lehetőségeihez mérten nagyon sokat tesz kis betegeiért: a gyerekekkel délelőttönként egy óvónő foglalkozik, a falakat mesés rajzok díszítik. Jelenleg 15 gyermek gyógyul az osztályon.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.