- hirdetés -

Technikai hibák és eladott labdák után nehezen, de meglett a győzelem az Inárcs ellen.

Orosházi NKC – Inárcs-Örkény KC 29-28 (19-12)

Magyar Kupa női kézilabda mérkőzés, Orosháza, Eötvös-csarnok

Orosházi NKC: KOTHENCZ – Kiss 1, Csapó 2, FAZEKAS 3, Kránitz O. 2, Szabó R. 3, Ravasz 4. Csere: Ajtonyné (kapus), Zsuzsa 4, Kovács 4 (1), Domokos 3, Kránitz A., Héjjas 3, Bella.
Edző: Ajtony Ákos.

Az Inárcs-Örkény KC gólszerzői: Mátrai 6, Kökény 5 (2), Tamás 5, Tóth Balogh 5 (1), Szabó 3, Gulyás 2, Szász 2.
Edző: Győrfi János.

Kiállítások: 12 perc ill. 12 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 5/3.

A mérkőzés első perce olyan volt, mint az első félidő. A vendégek kezdték a játékot. Első támadásuk az orosházi kapus kezében halt el, majd egy életerős Zsuzsa lövés után máris nálunk volt az előny. A forgatókönyv ezután is kísértetiesen hasonló volt. A hazai csapat sorra lőtte a gólokat, a vendégek pedig hibázgattak. A 6. percben 5-1-es állásnál Győrfi edző időt kért, de szemmel látható változást nem tudott elérni a rendelkezésére álló egy perc alatt. Továbbra is az orosházi lányok akarata érvényesült. Szépen nőtt a fór és mindenki megnyugodhatott: a látottak alapján nem fenyegeti veszély a hazai győzelmet. A félidő vége felé néhány ziccert el is könnyelműsködtek a lányok, de így is megnyugtató, hétgólos előnnyel mehettek szünetre.

Az első félidőben hengerelt a kékmezes Orosháza (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Talán túlságosan is megnyugtatta az előny a lányokat. A második játékrész kapkodó játékkal kezdődött. Elpasszolt labdák kihagyott lehetőségek mindkét oldalon (35. p. 19-13). Az első hazai találatra 9(!) percet kellett várnia a publikumnak. A lányok mintha varázsütésre elfelejtették volna azt, amit az első félidőben remekül csináltak, sőt némely pillanatban mintha egyáltalán kézilabdázni is elfelejtettek volna. A vendégek köszönték szépen és elkezdték a felzárkózást. A félidő közepére már ötre fogyott a hazai előny.

Tíz perccel a vége előtt Ajtony Ákos időt kért, de csakúgy, mint az első játékrészben Győrfi edző próbálkozásának, ennek sem volt eredménye. A félidő első tíz percében azt gondoltuk, hogy ennél több helyzetet már nem lehet kihagyni. Az utolsó tíz percben a lányok megmutatták, hogy bizony lehet. Az „és”-t is kihagytuk! A lelkes vendégek jöttek föl, és ha három perccel hosszabb a meccs, bizony komolyan izgulnunk kellett volna. Összességében a győzelem nem volt érdemtelen, de ha bajnokikon is ennyit hibázunk és ilyen dekoncentrált periódusokat produkál a gárda, abból baj is lehet.

Ajtony Ákos: – Két tökéletesen ellentétes félidőt produkáltunk. Ennek okát sürgősen ki kell deríteni a hét végi bajnokin már nem szabad ilyen hibákat elkövetni.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.