- hirdetés -

A női kézisek első bajnoki meccsén a sok apró hiba megbosszulta magát.

Nyíradony – ONKC 33 – 28 (16 – 12)

NB I/B-s női bajnoki kézilabda mérkőzés, Nyíradony 150 néző
Vezette: Tóth, Ungvári

Orosháza: Fodor – Csapó 4, Kovács B. 1, FAZEKAS 3, Domokos 7, SZABÓ 5, Ravasz 4. (Csere: Komáromi (kapus), Zsuzsa 1, Kránitz A., Kránitz O. 1, Albert, Héjjas 2, Kiss.
Edző: Ajtony Ákos

A Nyíradony legjobb dobói: Korbyuk 6, Slaskova, Kocsik, Vancsa 5-5

Kiállítások: 14 perc ill. 16 perc Hétméteresek: 5/4 ill. 3/3

Megkezdte a bajnoki szezont az Orosházi Női Kézilabda Club (ONKC) másodosztályú felnőtt csapata. Kezdésként a jó erőkből álló Nyíradony otthonába látogattak, akiket bajnokesélyesként tartanak számon.

Az elején kicsit elaludt a csapat, így a hazaiak gyorsan 5 gólos előnyt szereztek. A hatosfalas védekezés jól működött, de az apró hibákat kihasználták a hazaiak. A kapusteljesítmény sajnos nem volt a legjobb, így csak szaladt a csapat az eredmény után. Támadásban főleg a két szélső volt aktív és eredményes, a lövő poszton elég passzívan, sok hibával játszottak.

A második félidőben feljavult a beálló-átlövő kapcsolat, így több gól is született. Fazekas Zsuzsa beállóban jól szedte össze a kipattanókat, sok hetest kiharcolt és fontos gólokat lőtt. Védekezésben jól tartották a lányok az ellenfél beállóját és a lövőket, így kiegyenlítetté vált a játék. A támadásokba egyre több technikai hibát csúszott, sok volt az eladott labda, a lerohanásokból pedig eredményes volt az ellenfél. A meccs végét erővel jobban bírta az Orosháza, de a sok hiba miatt a lányok nem tudták szorosabbá tenni a meccset.

Ajtony Ákos: – Egyik szemem sír, a másik nevet. A bajnokesélyes csapat otthonában az ötgólos vereség tisztes helytállás. Jól küzdöttünk, és ha kevesebb technikai hibát vétünk, szorosabb lehetett volna az állás. Erre a meccsre lehet építeni, jó úton haladunk.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.