- hirdetés -

Elkészült a sürgősségi, jöhetnek a műszerek. 240 milliós pályázat keretében fejleszt a kórház.

240 millió forintot nyert korábban Orosháza a sürgősségi betegellátó osztály (SBO) fejlesztésére, és ehhez további csaknem 27 milliós önerőt tett a város.

A pályázat keretében építették ki az új mentőbejárót, így elválik a járóbetegek és a súlyosan sérültek útja. Felújították továbbá a sürgősségi osztályon az elektromos hálózatot, újraburkoltak és kifestettek. A korszerűsítéssel érintett terület mérete 1083 m2, a bővítés területe 109 m2.

Mindemellett orvostechnológiai és az informatikai eszközöket is beszereznek a közeljövőben. A közbeszerzési eljárás során a HUN-MED Kft. 81 millió forint értékben, a MEDIPLAN Kórháztervező és Egészségügyi Fővállalkozó Kft. pedig 16 millió 750 ezer összegben vállalta az új orvosi eszközök szállítását, üzembe helyezését, használatának oktatását. Az informatikai eszközök beszerzésére 4 millió forint értékben a PC Trade Számítástechnikai, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. nyújtotta be a legkedvezőbb ajánlatot.

Hamarosan 164 darab eszközzel gazdagodik a sürgősségi – többek között ultrahangdiagnosztikai készülék, altatógép, komplett traumatológiai műtőasztal szerepel a listán. Emellett számítógép konfigurációkat, operációs rendszereket, monitorokat, lézernyomtatókat is beszereznek.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.