- hirdetés -

Éppen ma van 20 esztendeje annak, hogy a 17 éves Farkas Helgát elrabolták Orosházán. Holnap már nem büntethetik meg a gyilkosát.

A lány holtteste soha nem került elő, személyi szabadság megsértéséért is csak Helga egy ismerősét, Cs. Józsefet ítélték el, ám az emberölést nem tudták rábizonyítani – írja a Blikk.hu.

Farkas Helgát 1991. június 27-én este fél 9 és fél 10 között rabolta el Cs. József, J. Benedek és máig ismeretlen társaik. A bűnözők már a lány elrablásának éjszakáján megkezdték apjának zsarolását telefonon és váltságdíjat követeltek Helga szabadon bocsátásáért. Akkor nagy összegnek számító félmillió márkát, azaz 21 millió forintos váltságdíjat követeltek Helga szabadon bocsátásáért. Összesen tizennégyszer hívták telefonon – suttogó hangon – a családot az emberrablók 1991. június 27. és 30. között. Később Cs. József hangját vélték felismerni a rögzített felvételeken.

Helga eltűnése után négy évvel egy Orosháza melletti csatornában megtalálták a lány elrablásában közreműködő J. Benedek holttestét. Cs. Józsefet a lány apjának megzsarolásának kísérletével és személyi szabadság korlátozásával vádolták meg, 10 évre ítélték.
– Az akkori törvények értelmében az emberölés 20 év után évült el. Ezt az időt még az tolhatja ki, ha közben történt valamilyen eljárási cselekmény az ügyben – vélekedett Fridman Róbert ügyvéd. Palatinusz Gábor nyugállományú rendőr, aki a Farkas Helga-ügyben sokáig nyomozott úgy véli: nemzetközi szervezet bűnözés által elkövetett, bűnügyi alapú terrorcselekmény történt, és olaszok állnak a háttérben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.