- hirdetés -

Új szolgáltatásokat vezettek be az orosházi okmányirodában. Interneten is intézhetjük ügyeinket, emellett ezentúl bankkártyával is fizethetünk.

Pár héttel ezelőtt olvasónk, Szikoráné Dénes Katalin elhagyta pénztárcáját, benne az összes igazolványával. Következett az ilyenkor szokásos eljárás és utánajárás az iratok pótlására. Az ügyek egy részénél be sem kellett mennie az okmányirodába, interneten intézett mindent.
– Bíztam benne, hogy a megtaláló legalább az iratokat visszajuttatja. De sajnos ez nem történt meg, így kénytelen voltam elindulni az okmányiroda felé. Először időpontot foglaltam az Ügyfélkapun keresztül, majd elindítottam az online ügyintézést a jogosítvány és a lakcímkártya pótlására. Az adatok megadása után a díjat is át lehetett utalni, és rövid időn belül megérkezett a válasz e-mail, amely igazolja az ügy elindítását. A kért okmányokat postán küldték ki! Gyors, egyszerű, pontos ügyintézés, ajánlom mindazoknak, akik nem akarnak sorban állni!

Természetesen vannak olyan okmányok, amiket csak személyesen tudott intézni, de mivel előre foglalt időpontot – szintén az ügyfélkapun keresztül – 2-3 perc várakozás után már be is léphetett a megfelelő irodába.
– Itt már gyorsan, kedvesen intézték az ügyeimet. Egy valamit hiányolok az okmányirodából: egy bankkártya leolvasót. Milyen jó is lenne, ha nem kellene a kis sárga csekkekkel a postán sorban állni… – zárta gondolatait Szikoráné.

Fizess kártyával

Olvasónk kívánsága gyorsan teljesült, ugyanis június 6-tól valamennyi okmányirodai ügyintézésnél használhatjuk bankkártyánkat fizetésre. Az okmányiroda vezetője, Györkiné Prohászka Hajnalka elmondta, gyorsan népszerűvé vált a modern fizetési mód.

Komjáti Lenke bankkártyával fizet az okmányirodában (Fotó: Kecskeméti Krisztina)

– Az ügyfelek kihasználják az új lehetőséget, szinte minden második ügyfél az új típusú fizetési módot választja. Erre az újdonságra egyébként a kollégák minden esetben fel is hívják a figyelmet.

Szerda délelőtt sokan ültek sorukra várva az orosházi okmányirodában. Ott jártunkkor az egyik irodában két ügyfél tartózkodott, mindketten kártyával fizettek. Komjáti Lenke lejárt igazolványát újította meg. Elmondta, örül az új lehetőségnek, sokkal egyszerűbbnek tartja a kártyás fizetést.
– Ez a megoldás gyorsabb és egyszerűbb. Nem kell elmennem a csekkel a postára, ahol szintén sorban állnék és várakoznék, így jelentős időt spórolok meg magamnak és az itt dolgozóknak is. Maximálisan elégedett vagyok a rendszerrel és a kiszolgálással.

Az orosházi okmányiroda elérhetőségeit és nyitva tartását ide kattintva találod.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.