- hirdetés -

Városunk az ország második legjobb leány kézilabda-csapatával büszkélkedhet.

A hétvégén Debrecenben rendezték a IV. korcsoportos kézilabda diákolimpia országos döntőjét. A három napos tornán a nyolc döntőbe jutott csapatot két négyes csoportba sorsolták, ahol körmérkőzést játszottak egymással. Az orosháziak ellenfelei a békéscsabai 2. sz. Általános Iskola, Tamási és Környéke Oktatási és Nevelési Intézménye, valamint a szombathelyi Zrínyi Ilona Általános Iskola együttesei voltak. Orosháza Város Általános Iskolájának csapatát az Orosháza KSC 1996-97-es lányai alkották, Papp Mihály edző, testnevelő vezetésével.

Igen szoros mérkőzések, nagy küzdelmek zajlottak a pályán. Az orosházi csapat a Szombathely ellen kezdte a tornát. Végig biztosan vezetve győztek a lányok, bár a szívósan védekező vasi csapat nehezen adta meg magát.
A második mérkőzésen – az előző, Békéscsaba elleni vesztes meccs miatt feltüzelt – Tamásival játszott az Orosháza. Fej fej mellett haladt a két csapat, hol az egyik, hol a másik gárda vezetett. 20-19-nél és 21-20-as vezetésnél győzelmi esélyük volt a lányoknak, de végül egy gólos vereség lett a vége.
Az esti eligazítás és a győzni akarás eredményezte a másnapi utolsó csoportmérkőzésen a békéscsabaiak elleni sikert. Az első perctől kezdve az Orosháza akarata érvényesült, végig vezetve biztos győzelmet arattak és csoportelsők lettek Papp Mihály tanítványai.

Délután került sor az elődöntőkre. A Győr magabiztosan 29-9-re nyert az enerváltan, fáradtan játszó Békéscsaba ellen és így a döntőbe jutott. A másik elődöntőt Orosháza a Kistelekkel játszotta. Mindkét csapat győzni akart és rengeteg energiát fektetett a mérkőzésbe. A mérkőzés forró hangulatát csak növelte csarnokban uralkodó hőség. Félidőben 7-7 volt az állás. A második játékrész közepén az orosháziak védekezést váltottak, amit az addig jól játszó ellenfél nem tudott lereagálni, így 3-4 gólos előny szerzett a csapat, amit a mérkőzés végéig meg is tartott, és ezzel bejutott a döntőbe.

Az Orosháza a döntőben a torna legerősebb együttesével, a Győrrel találkozott. A veretlen győriek mindenkit magabiztosan győztek le, ők voltak a döntő esélyesei is. A mérkőzésen a kezdeti megilletődöttség és az előző napok fáradtsága miatt a győri csapat az elején rögtön jelentős előnyre tett szert. Belemelegedtek a lányok, küzdöttek, harcoltak, de a jobb erőkből álló ellenfél győzött 25-14-re és megérdemelten lett a diákolimpia bajnokcsapata.

Az ország második legjobb leánycsapata az Orosháza (Fotó: Zsedényi Péter)

Orosháza Város Általános Iskolája az egész tornán mutatott játék alapján teljesen megérdemelten ezüstérmet szerzett. A csapat a három nap alatt keményen, odaadóan játszott, minden egyes tagja hozzá tudott tenni a sikerhez. Nem játszott mindig jól a gárda, de a küzdeni tudásukkal, akarásukkal ellenfeleik fölé tudtak nőni a lányok.

Papp Mihály: – Az 1996-os és 1997-es lányok már jól összekovácsolódtak az Országos Serdülő Bajnokság küzdelmeiben, aminek nagy szerepe volt a mostani siker elérésében. Köszönetet szeretnék mondani a csapat játékosaival foglalkozó edzőknek és testnevelőknek áldozatos munkájukért, valamint a sportiskolának a nyújtott segítségért, a stabil háttér biztosításáért.

Eredmények:
Szombathely – Orosháza 18-25
Orosháza – Tamási 22-23
Békéscsaba – Orosháza 18-23
Orosháza – Kistelek 18-14
Győr – Orosháza 25-14

Végeredmény:
1. Marcalvárosi Közoktatási Központ, Győr
2. Orosháza Város Általános Iskolája és Pedagógiai Szolgáltató Intézménye
3. TKIKI Kisteleki Általános Iskola
4. 2. sz. Általános Iskola, Békéscsaba
5. Garay János Általános Iskola és Művészetoktatási Intézmény, Szekszárd
6. Zrínyi Ilona Általános Iskola, Szombathely
7. Tamási és Környéke Oktatási és Nevelési Intézmény
8. Kazinczy Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény, Debrecen

A döntő legjobb kapusának járó különdíjat orosházi hálóőr, Aradi Edina kapta.

Az ezüstérmes csapat tagjai: Aradi Edina, Zsedényi Eszter (kapusok), Antal Dorina (7 gól), Balogh Vanessza (1), Bene Viktória (8), Kónya Kinga (21), Kránitz Gréta (28), Szöllősi Dalma (24), Szöllősi Stella (9), Szűcs Dalma (2), Tóth Alexandra, Zvolenszky Nóra (2). Edző: Papp Mihály.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.