- hirdetés -

Szentetornyán fokozott ellenőrzéseket tartanak a következő hónapban.

Közlekedési és közbiztonsági tájékoztatót tartottak múlt héten Szentetornyán. A Cigány Kisebbségi Önkormányzat (CKÖ) felkérésére az orosházi rendőrök mondták el a legfontosabb közlekedési szabályokat a helyi roma közösség tagjainak. Kis Rozália hadnagy kiemelte, hogy a nyári szünet közeledtével egyre nagyobb veszély leselkedik a gyerekekre.
– Ha a gyereket baleset éri, vagy autó elé szalad, azért minden esetben a szülő a felelős. Sokkal nagyobb odafigyelést igényelnek a gyerekek, mert a városrészben a házak nagyon közel vannak az úttesthez, a gyerekek pedig önfeledten játszanak és könnyen megtörténik a baj – mondta a rendőrhadnagy, aki felhívta a jelen lévő felnőttek figyelmét arra, hogy nekik kell példát mutatniuk. Az előadás végén kifestőt és képregényt osztottak a jelenlévőknek, melyekből az alapvető közlekedési szabályokat tanulhatják meg a gyerekek játékos formában.

A szentetornyai bűnözési helyzetről Czecher Péter alezredes, városi rendőrkapitány beszélt. Elmondta, hogy 2010-ben javulást mutattak a statisztikák, és 2011 első 4 hónapjában 40 %-al csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma a városrészben. A CKÖ elnöke, Simondán Gusztáv szerint ebben nagy szerepe van annak, hogy a romák egy része az elmúlt hónapokban munkát kapott.

A következő 1 hónapban Szentetornya és Gyökeres városrészben fokozott ellenőrzéseket tart majd a rendőrség. Itt a szabályos közlekedést és a gyorshajtást ellenőrzik, de az éjszakai járőrözést is megerősítik a térségben.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.