- hirdetés -

Sokkolók és szúrószögek voltak a 4 milliót érő csempészett cigi mellett.

Egy Orosháza melletti tanyán mintegy 4 millió forint értékű, szerb gyártmányú füstölnivalót s két autót is lefoglaltak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal nyomozói, akik pakolás közben ütöttek rajta a nemzetközi cigarettacsempész bandán – írja a Beol.hu.

A megyei hírportál információi szerint a pénzügyi nyomozók az Orosháza melletti tanyán három román és négy magyar autót ellenőriztek. Az autókban és a tanya melléképületében összesen 7 ezer 950 doboz, műanyag zsákokba csomagolt, FEST márkájú, szerb gyártmányú cigarettát találtak. A csempészett cigi értéke mintegy 4 millió forint.

A tanya udvarán három román és hat magyar állampolgár volt, közülük nyolc személyt: öt magyar és három román állampolgárt a helyszínen előállítottak és gyanúsítottként hallgatták ki őket jövedéki orgazdaság bűntett megalapozott gyanúja miatt. A helyszínen két autót is lefoglaltak, az egyikből szúrószögek és sokkolók kerültek elő. A pénzügyőr járőrök a jövedéki eljárást is lefolytatták, így a büntetőeljárás későbbre várható eredménye mellett mintegy hatmillió forint jövedéki bírsággal sújtották a csempészeket az illegális cigarettakereskedelemért.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.