- hirdetés -

Egy német lakóbusz ütközött egy magyar személyautóval vasárnap kora délután Kardoskúton. Egy súlyos sérültje van a balesetnek.

A német rendszámú lakóbusz a fehér-tó irányából érkezett Kardoskútra, és vélhetően nem vette figyelembe, hogy magasabb rendű útra érkezik, ezért kikanyarodott. Ekkor érkezett egy Opel személyautó, melyben egy négytagú család utazott.

Az Opel az ütközést követően az út széli mély árokba borult. A lakóbusz átrohant az úttesten, kettétört egy út melletti villanykarót, kidöntötte a jelzőtáblát, majd átszakította a járda túloldalán lévő templom kerítését, és így állt meg.

A balesethez az orosházi tűzoltóság két autóval vonult ki, de senkit nem kellett kivenniük az autókból. Mivel a baleset bejelentésekor az orosházi mentősök esetkocsija másik sérültnél volt, így két betegszállító indult a helyszínre, közben riasztották Mezőkovácsházáról egy esetkocsit és a levegőbe emelték a szentesi mentőhelikoptert is.

A kisbusz a templomkertben, az Opel az árokban (klikk a képre) Fotók: Rosta Tibor

Az Opelben utazó nőt súlyos sérülésekkel szállították az orosházi kórházba, információink szerint a férfi és a két gyerek könnyebb sérüléseket szenvedett. Szintén könnyen sérült a lakóbuszt vezető középkorú német férfi is. A helikopter végül nem vitt sérültet, így visszatért a bázisra.

(A rendőrség hétfő délutáni hivatalos közleményéből kiderült, hogy a személyautóban utazók közül hárman szenvedtek 8 napon túl gyógyuló sérülést)

A Démász szakemberei áramtalanították a környéket, a helyreállítás idejére Kardoskút 1-2 utcájában nem lesz áram.

A rendőrség félpályás útlezárás mellett helyszínelt, a baleset pontos körülményeit szakértők bevonásával vizsgálják.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.