- hirdetés -

Elballagtak a diákok a Táncsics Mihály Gimnázium és Szakközépiskolából szombat délelőtt.

Az idő kegyes volt, szépen sütött a nap, így minden készen állt ahhoz, hogy a ballagók az érettségi előtt még utoljára bejárják az iskolát. Idén összesen 8 osztály 203 diákja ballagott el az iskolából. Köszöntő beszédében elsősorban hozzájuk szólt Blahó János igazgató.
– Az orosházi gimnáziumi képzés 78. generációjaként ti 203-an néhány hét elteltével azon 8620 főhöz csatlakozhattok, akik teljesítették az érettségi követelményeit. Egy kisváros lakossága ez a nyolcezer ember, aki az orosházi gimnáziumban mindezidáig végzett. Nyolcezer döntően sikeres ember. A sikeresség lényege a felfedezésvágy és alkotó tudás szimbiózisa – mondta az igazgató.

Útravalót kaptak az iskolától (klikk a képre) Fotók: Kecskeméti Krisztina

Hozzátette, előttük áll az a csupa nagybetűs élet, ami magában hordozza a nagy utazásokat, a csodálatos felfedezéseket.
– Vándor vagy, tehát minden nap tovább kell menned az úton, és ezen az úton önmagad megismerése lesz a legnagyobb utazás, a legfélelmetesebb felfedezés, a legtanulságosabb találkozás. Az iskola, az alma mater kötelessége hogy útravalót adjon. Nem tehet mást a búcsúztató igazgató sem, hiszen tapasztalom az értékvesztett világ rátok, ránk zúduló problémáit – fogalmazott.

Beszéde végén Blahó János kiemelte, hogy az iskola sikere a tanítványok sikere, ami a szülők, diákok tanárok együttes munkájában keresendő. Megköszönte a szülőknek az együtt gondolkodást, a támogatást, az otthon melegét. Majd az iskola hagyományait követve a tablóidézetekkel búcsúzott a végzős osztályoktól és egy szál virággal köszönte meg az osztályfőnökök munkáját.

Ha a továbbiakban is értesülni szeretne a témában,
akkor lájkolja az OrosCafé Facebook-oldalát.